7 de juny 2024

ARCA VOL QUE SE GARANTEIXI LA CONSERVACIÓ A MALLORCA DEL PATRIMONI DE MONTISION


DAVANT EL TANCAMENT DE LA COMUNITAT DE JESUITES, ARCA EXIGEIX QUE EL CONSELL INSULAR I L’AJUNTAMENT DE PALMA INVENTARIIN TOT EL PATRIMONI CULTURAL DE C/MONTISION, 24 I GARANTEIXIN LA PROTECCIÓ
Amb gran sorpresa, coneixem (juntament amb tot Mallorca) un comunicat de tancament de la comunitat  de Jesuites.de Montisión , subscrit pel P. Abel Toraño, SJ (Delegat de la Plataforma Mediterrània).

Amb aquest comunicat es limiten a informar de “el próximo cierre de dicha comunidad y su trasllado a otras casas"
Com a entitat cívica, ens sentim enganats i desinformats completament., perquè no sabem res del programa de restauració i rehabilitació de patrimoni històric de la Companyia (immoble i moble, per no parlar d’elements immaterials que també es poden perdre fàcilment).

Per tot això, tenint en compte que el nostre interlocutor, el Superior de la Comunitat ja ha estat cessat i ha partit de Mallorca, i que la Comunitat en breus mesos haurà tancat i partit, ARCA EXIGEIX que el Consell Insular de Mallorca i l’Ajuntament de Palma, en exercici de les seves competències, actuïn immediatament :

Iniciïn un expedient de declaració de BIC per a l’Immoble de l’Església i el Convent i Claustre (inclòs el Museu de Sant Alonso).

Iniciïn un expedient de declaració de BIC per als mobles de valor cultural i històric del Convent i l’Església. 

Disposin mitjançant les inspeccions oportunes la formació de l’Inventari d’aquests béns mobles i la seva catalogació (almenys una fotografia i la seva fitxa).

Disposin també la inspecció de disciplina urbanística perquè quedi constància de l’estat actual de tots els edificis del conjunt immoble del Carrer Montision, 24

ARCA recorda que qualsevol Projecte que es vulgui realitzar al dit immoble ha de respectar íntegrament els valors històrics i artístics que té i que ja estan inserits en les Fitxes de Catàleg Municipal (A-08-34 i B-08-35) i ara també s’han d’integrar en les declaracions de BIC que demanam.

Fins ara ARCA no s'havia oposat als plans plantejts inclòs el trasllad del col.legi, no obstant davant l'absència de transparència i l'engany que suposem els darrers aconteixements, consideram que s'han d'emcendre les alarmes i evitar qualsevol pèrdua de Patrimoni, i per això s'han d'activar les institucions locals i insulars. 

ARCA

7 juny 2024