30 de nov. 2023

TERTÚLIA ARCA: EL FUTUR DEL QUIOSCS A PALMA




ARCA vol que es conservin i rehabilitin els quioscs de premsa actuals i rebutja que puguin tenir ni caixers automàtics ni bústies d'Amazon com es va proposar a la passada legislatura

Proposa treure cada quiosc a concessió individual i, sempre mantenint la premsa i revista de paper, permetre propostes innovadores de promotors particulars


Per les Casetes de la Costa del Teatre proposa la rehabilitació en arquitectura lleugera, preferentment fusta, com ho eren originalment

Aquestes i moltes altres són algunes de les idees que sorgiren ahir durant *la tertúlia que ARCA* va organitzar al seu local i va comptar amb la presència de la Mercedes Celeste, com regidora de Funció Pública. També assistí el coordinador del Districte Centre.
En una animada tertúlia que pretenia treure i compartir idees, ARCA va mostrar el seu compromís i preocupació per l'us de l'espai públic i la seva imatge.

QUIOSCS DE PREMSA
Els actuals Quioscs de premsa tenen una estètica prou interessant que es podria conservar essent sotmesos a una rehabilitació correcta. Aporten en positiu al paisatge i ajuden a mantenir la venda de premsa i revistes imprès en parer. No obstant aquest producte tot sl no és avui econòmicament rendible i, per tant, s'ha de combinar la seva venda amb altres elements que podrien ser d'interès, no únicament pels turistes, que, tristament és on sempre es destina l'activitat empresarial del petit comerç al centre de Palma. No oblidem que un dels quioscs està a Plaça Progrés. Ben segur hi ha iniciatives particulars que aportin idees i riquesa a l'oferta comercial si es treuen a concurs d'adjudicació de manera individual. *Tampoc no haurien d' ocupar més espai públic que l'estrictament assignat*

CASETES COSTA DES TEATRE
Per les Casetes de la Costa del Teatre proposam la rehabilitació en arquitectura lleugera, preferentment fusta, com ho eren originalment i que es destinin a venda de producte artesanal o fet a Mallorca de manera rotatòria, oferint feina i comercialització temporal a les moltes persones que es dediquen a venda a fires. Aquesta idea donaria vida i originalitat a un espai singular, entrada a les galeries de Plaça Major i connexió amb la part alta de la ciutat.

ALASKA
El quiosc Alaska forma part de la memòria col·lectiva de moltes persones i se podria intentar trobar una solució que, complint la legalitat, no implicàs una transformació ni de la seva imatge ni del tipus de producte, ja que qualsevol transformació radical seria trencar en la memòria i, llavors, seria qüestionable la seva continuïtat.

ALTRES TEMES
A la tertúlia també parlàrem de ses Casetes de la costa de Santo Domingo, i del quiosc tancant del Parc Krekovic.

ARCA v a fer arribar a la regidora la necessitat que l'atenció del consistori no es limitàs a fer la concessió i res més, havia de fer una feina de vigilància i control per cuidar la imatge i els usos de l'espai públic, obligant a la conservació adient.

MERCEDES CELESTE
La regidora en tot moment va mostrar el seu reconeixement cap a la feina ciutadana altruista de les entitats cíviques com ARCA i es va mostrar oberta a continuar parlant i col·laborant. Diu que, en arribar al càrrec, es va trobar amb pràcticament totes les llicències de quioscs caducades i ha començat per posar solucions a les de flors. El següent objectiu són els de premsa i per últim l'Alaska dependrà de la reforma de la plaça del Mercat.