18 de nov. 2022

ARCA demana esborrar i perseguir a l'autoria que ha realitzat una pintada a la murada de Palma.

 ARCA DEMANA QUE S'ESBORRI AMB URGÈNCIA I QUE S'INVESTIGUI LA NOVA PINTADA APAREGUDA A LA MURADA DE PALMA

S'HA D'EVITAR L'EFECTE CONTAGI

S'HA DE PERSEGUIR COM UN DELICTE CONTRA EL PATRIMONI

ARCA demana que la pintada apareguda fa pocs dies al Baluard d'en Berard de la murada de Palma, sigui esborrada de manera urgent per així evitar l'efecte contagi i que puguin aparèixer més.

També demanam que siguin investigats els fets, agafant les fotografies i mostres necessàries abans de ser esborrada, per procedir a la investigació i intentar trobar les persones responsables d'aquest atemptat contra el Patrimoni. la història i el paisatge urbà. La murada de Palma és un element patrimonial de primer ordre, amb màxima protecció patrimonial i, per tant, malmenar-la constitueix un delicte contra el Patrimoni, segons recull la llei.

ARCA fa anys que demana a les autoritats de Cort que esborrin de manera immediata les pintades que apareguin a qualsevol superfície, sigui pública o privada. És la millor manera d'evitar que apareguin més i és el que s'ha fet a la resta d'Europa per combatre-les. Cort no actua amb la suficient diligència i no remou els obstacles que facilitaria la recuperació d'una imatge de la nostra ciutat, que ara està molt degradada

En elcas d'aquesta agressió al Baluard d'en Berard, es tracta d'un espai públic i, per tant, no hi ha cap entrebanc perquè Cort actuï de manera immediata esborrant i investigant, per evitar mals majors.