7 de set. 2022

ARCA rep 200 fotografies denunciant pintades vandàliques, en 10 dies.

ARCA REP UN ALLAU DE FOTOGRAFIES DEMANANT LA NETEJA DE LES PINTADES VANDÀLIQUES

EN SOLS 10 DIES, 50 PERSONES ENS HAN FET ARRIBAR MÉS DE 200 FOTOGRAFIES DE DENÚNCIA

EL 95 % DE LES FOTOGRAFIES REBUDES HAN SIGUT DE PINTADES VANDÀLIQUES A PALMA


Fa menys de dues setmanes que ARCA va decidir possar a disposició de la ciutadania un número de WhatsApp per a que poguéssin enviar les seves fotografies denunciant pintades vandàliques.

En sols 10 dies, 50 persones distintes ens han fet arribar més de 200 fotografies.

La quantitat de fotografies rebudes és una demostració de la magnitut del problema, especialment a Palma, que és d'on provenen el 95% de les queixes.

ARCA s'ha compromés, a formalitzar les denúncies i a sol·licitar la neteja dels espais afectats, tramitant-les documentalment als departaments responsables de l'Administració. Cort és la destinatària principal.

Les feim arribar escalonadament, per a no colapsar els registres públics, i esperem que des de l'Ajuntament de Palma i altres organismes reaccionin i netegin totes les pintades, independentment del suport en el qual estiguin fetes.

S'ha demostrat que el servei actual d'EMAYA resulta fart insuficient, ja que sols es netegen alguns espais públics i determinades parets privades, si la propietat ho sol·licita prèviament.

És de destacar la limitació que implica que Cort no es plantegi netejar les pintades vandàliques de portes, barreres metàl·liques, armaris d'instal·lacions, entrades de garatges, ni les pintades que estàn a una alçada superior a la de la planta baixa.
 

EL NOSTRE OBJECTIU ÉS TRIPLE

1.
Que la ciutadania no es senti desemparada. Una entitat ciutadana com ARCA, comparteix la seva angoixa i trasllada, formalment, a qui governa la seva queixa.

2
. Exigir a qui governa la neteja immediata, que és la manera més efectiva de lluitar contra aquesta forma de vandalisme.

3. F
er evident la magnitut del problema per a que es talli d'arrel. En moltes ciutats s'ha aconseguit i Palma, és possiblement la més bruta, en aquest aspecte, de tota Europa.

NO DUBTEM EN QUALIFICAR D'ÈXIT LA NOSTRA CAMPANYA, QUE, PER SUPOSAT SEGUIRÀ RECOPILANT DEMANDES CIUTADANES I FENT-LES ARRIBAR A L'ADMINISTRACIÓ QUE ÉS QUI EN ÚLTIM TERMINI TÉ LA RESPONSABILITAT DE NETEJAR-LES.




RECORDEM EL NÚMERO DE WHATSAPP: 638 16 88 41

Es deuen facilitar fotografies actuals i especificar l'adreça.