24 d’ag. 2022

ARCA obri un canal de whatsapp per a denunciar les pintades vandàliques.

ARCA OBRI UN NÚMERO DE WHATSAPP PER DENÚNCIES DE PINTADES VANDÀLIQUES I CONVIDA A LA CIUTADANIA A ENVIAR FOTOGRAFIES

EL NÚMERO 638 16 88 41 ÉS EL WHATSAPP CONTRA LES PINTADES VANDÀLIQUES


ARCA, dóna una passa més en la lluita contra les pintades vandàliques tant a Palma com a la resta de la Mallorca.

Obrim un número de telèfon perquè la ciutadania ens faci arribar fotografies denunciant les pintades vandàliques. Únicament han d'indicar l'adreça de la malifeta i és necessari que la fotografia sigui actual.

Fa gairebé quatre anys que ARCA està immersa en la campanya que sota el lema NO PINTADES VANDÀLIQUES, pretén conscienciar a tota la societat i especialment als poders públics per a no defallir en la lluita contra aquesta agressió quotidiana contra el paisatge urbà, el nostre patrimoni i la deixadesa en la seva neteja.


Cert que l'insistent clam d'ARCA ha donat qualque resultat, però no basta. Hem arribat a obrir els ulls dels governants sobre el greu del problema de les pintades vandàliques i aquests han donat tímides passes per eliminar-les d'alguns espais públics, però basta passejar, especialment per qualsevol carrer de Palma per veure que la presència de les pintades és constant. Està clar que el que l'Ajuntament hi ha fe és insuficient. S'ha d'anar més enllà.

A manera d'exemple els feim arribar fotografies de l'entorn del carrer Gavarrera, Can Cavalleria i de l'Ermità, indrets històrics d'entramat molt antic i preciós, que es mostra hostil, maltractat i humiliat. Un Ajuntament que un dia aspirava a ser Patrimoni de la Humanitat i proclama que és amiga dels infants, no pot mantenir uns carrers en aquest estat patètic.

OBJECTIU: PINTADA FETA, PINTADA ESBORRADA
Allò que realment dissuadeix a qui fa pintades és que s'esborrin de manera immediata, per això el nostre lema principal és PINTADA FETA, PINTADA ESBORRADA, aquest és el nostre objectiu principal a més que s'investigui i castigui l'autoria i s'actuï prevenint i educant.

DEMANAM COMPROMÍS I PARTICIPACIÓ CIUTADANA

A partir d'aquesta realitat, ARCA demana el suport de la ciutadania, tant a les persones associades com a les que simpatitzen amb nosaltres i també a les de la part forana.

Necessitem compromís i informació des de qui pateix aquesta epidèmia de mal gust i destrucció, la ciutadania. Per això hem habilitat un número de telèfon específic per rebre mitjançant Whatsapp les fotografies de les pintades que es detectin indicant la seva ubicació.

Nosaltres, des d'ARCA ens comprometem a, una vegada comprovat, tramitar la denúncia administrativa i la petició de neteja a la institució que calgui.

Consideram que tant si la pintada és a una paret o element públic, com si és a una propietat particular, les administracions tenen l'obligació d'actuar cercant la manera de restituir la dignitat del paisatge urbà en la major brevetat de temps.

Pensam que aquesta iniciativa, en positiu i de manera insistent, estimularà la resposta oficial. Esperam les aportacions de les persones que com nosaltres estimen el patrimoni
 

Aquest mateix telèfon WhatsApp es pot utilitzar per fer arribar denúncies relacionades amb altres efectes negatius contra el Patrimoni.