17 de gen. 2020

ARCA felicita a Colonya, Caixa de Pollença per l'acord d'adquisició de l'antiga fàbrica de Can Morató.

ARCA vol felicitar i donar l'enhorabona a l'entitat Colonya, Caixa de Pollença per l'acord que ha dut a terme amb la propietat per a adquirir l'antiga fàbrica de Can Morató, construïda a Pollença a l'any 1922 per l'empresari Pere Bosch Oliver.

Antiga fàbrica de catifes entre 1922 i els anys seixanta

L'edifici fou una fàbrica de catifes i durant els anys de la Guerra Civil serví com a suministrament de flassades i sacs per als soldats de l'exèrcit nacional. En aquest període, el gendre de Pere Bosch, Rafael Morató assumí el control de la fàbrica fins a la seva mort a la dècada dels anys '60, quan aquesta tancà les seves portes definitivament.

Bé catalogat protegit des de l'any 2002

Uns anys d'abandonament progressiu, on la protecció com a bé catalogat de l'any 2002, no han estat motius suficients perquè cap institució o particular se'n fes responsable de la conservació.

L'adquisició permetrà recuperar un exemple de patrimoni industrial

Finalment, Colonya, Caixa de Pollença amb el seu esperit social i de compromís amb Mallorca i especialment Pollença, d'on és originària, podrà conservar i recuper un edifici emblemàtic del patrimoni industrial de Mallorca amb una sèrie de valors característics que el coverteixen en un element únic i significatiu.