22 d’oct. 2019

ARCA ha plantejat la problemàtica de les pintades vandàliques a la Regidora de Seguretat Ciutadana.

               Antònia Baceló, Joana Maria Adrover, 
                    Àngels Fermoselle i Pilar Barceló.
Reunió cordial i de propostes factibles
ARCA està duent a terme una sèrie de reunions i feines amb les distintes regidories per tal de que es camini de la manera més eficaç cap a l'erradicació de les pintades vandàliques.

ARCA ha expressat que la destrossa i el malmenament de la imatge de la ciutat és un problema d'ordre públic i per tant la col.laboració de la Policia Local és bàsica.

La petició d'ARCA s'ha centrat en tres aspectes fonamentals:
  1. Vigilància, prevenció i dissuasió. Creim que la presència d'efectius policials al carrer afavoriria un comportamemt cívic en tots els aspectes. També exerciria una feina de dissuasió
  2.  Investigació, especialment en els casos on hi ha perjudicat el Patrimoni catalogat, ja que en molts casos ja es podria xerrar de delicte contra el Patrimoni.
  3. Incloure la lluita contra pintada vandàlica a les xerrades que la policia imparteix dirigides a edats escolars.
La regidora ha explicat que s'està fent feina ben coordinada amb altres departaments de l'Ajuntament de Palma, com EMAYA i Infraestructures i també que a nivell intern s'estan simplificant i actualitzant protocols d'actuació.

Tot plegat des d'ARCA ens sembla bona notícia, tot i que l'efecte de millora de neteja de la ciutat encara no és suficientment visible.

ARCA continua amb les diverses reunions de feina. Tenim pendent una amb Infarestructures que varem demanar fa tres mesos i encara no ha estat concedida.

Fins ara hem fet ja una amb EMAYA, un altra amb la Regidoria d'Educació i a d'avui amb la regidora de Seguretat Ciutadana.
Agraïm a la regidora i a l'especialista de la Policia Local que ens han atès a la reunió d'avui.


L'incivisme de les pintades, atreu altres incivismes i la ciutat, tots els seus barris, es mereixen un respecte.