29 d’oct. 2019

ARCA critica que la Taxa Turística és un calaix de sastre on tothom vol ficar mà per cobrir forats pressupostaris.

Es va renunciar a una important partida per a restaurar patrimoni
ferroviari, la qual no s'ha invertit en un altre projecte.
ARCA s'ha abstés en la votació manifestant la seva queixa per l'esquifid tant per cent que es dediquen a temes Patrimonials i de conservació del Territori.

L'esperit de la taxa no era aquest, no potser un fons on tot hi cap, consideram un despropòsit dedicar els doblers per exemple a un projecte de metro desproporcionat per arribar fins al Parc BIT i haver deixat perdre el tren històric de Son Carrió aprovat fa un any.Tot això ho ha manifestat el representat d'ARCA a la runió mantinguda avui.


Can Serra edifici gòtic que segueix sense rebre inversió.
El sentit del nostre vot ha estat l'abstenció perquè els poquíssims projectes de Patrimoni que hi havia per a les tres illes no podien rebre el vot en contra d'ARCA, no obstant consideram que les coses s'han de replantejar en el següent sentit:


  1. El percentatge destinat a projectes de Patrimoni ha de ser molt major i ha de ser per fets materials que augmentin els béns públics i millorin i facilitin la seva conservació i rehabilitació.
  2. S'hauria de poder actuar no únicament sobre béns culturals catalogats com a BIC, sinó també sobre béns patrimonials en sentit ample, catalogats, etc.
  3. Can Weyler edifici gòtic que tampoc ha rebut inversió.
    Els fons adjudicats a projectes patrimonials que finalmemt no es puguin executar, han de redestinar-se a altres projectes de caire també patrimonials (això va passar amb els millions adjudicats pel projecte ferroviari patrimonial de Son Carrió al qual finalment varen renunciar sense massa explicacions i que no se varen destinar a cap altre projecte patrimonial).