30 d’abr. 2019

ARCA organitza la visita “Mites i veritats dels jueus de Mallorca” dins del cicle "Conèixer Palma des de Can Balaguer".

Albert Bouzas (creador i director de la ruta), Llorenç Carrió (regidor de Cultura)
i Xavier Terrasa (coordinador del programa d'ARCA) al pati de Can Balaguer.
ARCA va organitzar el passat dissabte 27 d'abril una doble visita dins el programa "Conèixer Palma des de Can Balaguer", que també va coincidir amb el Dia Sàpiens a Palma (quan es compleixen 10 anys de la publicació d'aquesta revista d'història). El programa de visites culturals compta amb el suport de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Palma.

La doble ruta que organitzarem fou “Mites i veritats dels jueus de Mallorca”dirigida per Albert Bouzas, llicenciat en història i guia oficial. Un èxit de participació, on 150 persones pogueren gaudir d'aquesta visita cultural. 

Gran nombre de persones assistiren a la visita, iniciada
al pati de Can Balaguer.
Albert Bouzas a l'antic call jueu de Palma.
Una de les cultures més antigues de les Illes Balears és també una de les grans desconegudes de la nostra història i una de les més maltractades. A una escassa documentació, que dificulta un coneixement més profund sobre la comunitat jueva mallorquina durant l'Edat Mitjana, s'hi afegeix tot un cúmul de falsetats i mitges veritats que han perdurat fins als nostres dies i que no fan justícia als antics habitants del carrer. Através d'aquest itinerari, qüestionarem tota una sèrie de mites al voltant dels jueus de Mallorca per apropar-nos a la realitat d'aquesta comunitat d'una manera més rigorosa i, sobretot, més humana.