10 d’abr. 2019

ARCA impulsarà una campanya contra les pintades vandàliques.

La tertúlia d'ARCA sobre pintades vandàliques un èxit de participació.

Esborrar d'immediat les pintades i crear espais per crear art urbà, dues cames del camí cap a la solució.

A la tertúlia participà la Defensora de la ciutadania, Anna Moilanen. Tant ella com l'anterior defensor, Miquel Lladó, han fet crides a l'Ajuntament de Palma contra les pintades vandàliques per preservar el dret al paisatge urbà.

A la tertúlia d'ahir, es va omplir el local i varen fer ús de la paraula moltes i diverses persones, entre les quals també persones afectades per les pintades sobre les seves propietats, tècnics com el cronista de la ciutat i també dos graffiters.

ARCA impulsarà una campanya ciudadana per a aconseguir erradicar les pintades incíviques.

No volem, ara que estam en període electoral, que les pintades siguin un element de recriminació i utilització partidista. Volem el consens social i polític  en un futur immediat per a  la seva erradicació. I treballarem per a aconseguir-ho.

L'administració té la responsabilitat, però l'acció conjunta amb la ciutadania serà allò que provocarà el millor resultat.

Destacam aquí unes breus conclusions de la tertúlia celebrada ahir, tot i que donarà més fruit a reflexionar:

1.Les pintades vandàliques malmenen el paisatge urbà i fan incrementar l'incivisme.

2.Les pintades vandàliques són viscudes com una agressió i una intromissió a la vida de les persones que ho pateixen al seu entorn o a les seves propietats. A més del perjudici econòmic hi ha un perjudici molt major sobre el seu estat d'ànim.

3.Si les pintades efectuades sobre elements públics i privats s'esborrassin de manera immediata, afavoriria que hi haguéssin menys.

4.Seria important crear espais específics per a que es puguin plasmar manifestacions artístiques d'art urbà.

Som conscients de que no inventam res, però també som conscients de que des de la ciutadania ens hem de moure per aconseguir la finalitat darrera, que és poder gaudir d'una ciutat respectuosa i cívica.

També sabem que el camí serà llarg i que l'administració és lenta i per desgràcia de vegades inoperant. Però és qüestió de presionar per a que s'estableixin prioritats. Eliminar les pintades vandàliques és una. Altres ciutats ho han aconseguit. Palma, també ha de ser una ciutat lliure de pintades vandàliques.