15 d’abr. 2019

ARCA organitza un recorregut cultural titulat "Bennazar Palma", dins del programa "Conèixer Palma des de Can Balaguer".

Inici del recorregut al pati de Can Balaguer.
ARCA va organitzar el passat dissabte 13 d'abril un recorregut cultural titulat "Bennazar Palma", dirigit pel professor d'història Josep Borne Mas i que s'emmarca dins del cicle "Conèixer Palma des de Can Balaguer", activitat que duim en col·laboració amb la Regidoria de Cultura Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma.

El protagonista fou l'arquitecte Gaspar Bennazar i Moner (Palma 1869 - Barcelona 1933), quan es compleixen 150 anys del seu naixement. Duguerem a terme un recorregut pel centre històric de Palma, on poguerem gaudir dels edificis més importants dissenyats per s'Arquitecte.

Magatzems l'Àguila.
La visita començà al pati de Can Balaguer amb una introducció sobre la vida i obra de l'il·lustre arquitecte. Posteriorment, visitarem l'edifici neo-renaixentista de Can Escarrer (Plaça del Mercat), Can Ribas i el cinema Born (Passeig del Born), Can Caubet i l'edifici de la Telefònica (Carrer Constitució), Can Mulet (Av. Antoni Maura), Can Salas (Passeig Sagrera), el Passeig Sagrera, Can Coll (Plaça de la Llotja), recordarem els edificis del teatre Líric, Hotel Alhambra i Cafè Riskal (S'Hort des Rei), Can Tous (Plaça de Cort), escales del vestíbul de Cort, Magatzems l'Àguila (Plaça Marquès del Palmer) i l'edifici Triquet (Carrer Sindicat).