4 d’abr. 2019

ARCA convoca a la ciutadania contra les pintades vandàliques.

Primera iniciativa, una Tertúlia amb el títol: Pintades vandàliques, una agressió a Ciutat.

Les pintades vandàliques, els darrers anys, s'han convertit en un greu problema a la ciutat de Palma. ARCA ha alçat la veu i ha proposat diverses iniciatives directament a l'Ajuntament de Palma, però la seva passivitat ha estat màxima.

ARCA va proposar i va aconseguir el vot unànime del Ple de l'Ajuntament de fa un any que s'establís un Pla contra les Pintades vandàliques, amb la participació de distints agents socials. Mai hem estat convocats. Mentre el problema s'agreuja. 

Compromís de la ciutadania

Des de la ciutadania hem de continuar treballant per evitar aquesta agressió paisatgística al nostre benestar i al nostre patrimoni, des del més sublim fins al més senzill.

Per això, com a primera passa per situar el problema i pensar el camí a seguir per solucionar-ho, hem organitzat una tertúlia al local d'ARCA, que pretén ser el bessó de futures acivitats i accions.

Tertúlia. Dimarts 9 d'abril de 2019 a les 20'00h. al local d'ARCA (Carrer de Can Oliva 10. Palma).

Pintades vandàliques. Una agressió a la ciutat.

Participa Anna Moilanen, Defensora de la Ciutadania.

Organitza ARCA.

Sabem que aquest problema s'escampa per tota l'illa, però a aquesta tertúlia volem possar l'accent a la ciutat de Palma.

Què podem fer?
Què podem exigir?
Què podem copiar d'altres ciutats que han enfrontat amb èxit el problema?
Quins nous reptes trobam?

A la tertúlia intervendrà  la Defensora de la Ciutadania

Anna Moilanen. Defensora de la Ciutadania de l'Ajuntament de Palma, participarà a la terúlia, com a persona convidada per ARCA. La Defensora  ha atés repetidament les peticions d'ARCA quan hem anat a explicar-li la gravetat del problema.  

Paisatge Urbà un Patrimoni a cuidar i possar en valor. Pla de Paisatge Urbà

ARCA considera que el paisatge urbà és un gran actiu patrimonial i econòmic. A les nostres propostes que feim arribar als diversos partits polítics per a les properes eleccions, consideram que els aspectes que afecten al paisatge urbà com són: rètols, suports publicitaris, gran vinils, enllumenaments, aires acondicionats, expenedors a façana, etc... a més, per suposat dels actes incívics com les pintades vandàliques, han de contemplar-se globalment dins un futur Pla de Paisatge Urbà on ARCA té molt a dir.