29 d’ag. 2017

ARCA té raó i el jutge manté la suspensió cautelar sobre sa Feixina.

Condena a costes a l'Ajuntament per una quantia màxima de 100€

L'Ajuntament no ha pogut justificar la urgència de la demolició ja que a les seves al·legacions tan sols ha exposat arguments per a desacreditar la idoneitat d'ARCA per a presentar el recurs.  

El jutge explica que si no se impideix ara la demolició i finalment després de tot el procès judicial hagués una sentència en contra de l'Ajuntament, endemés del cost de la demolició hi hauria que afegir el de la reconstrucció ocasionant una despesa innecessària a les arques públiques.

ARCA manifiesta la seva satisfacció i continuarà amb el procès judicial per a defensar el Patrimoni i concretament sa Feixina
ARCA manifiesta una vegada més la seva satisfacció per aquest petit pas per a evitar la destrucció d'un bé patrimonial públic.

ARCA lamenta que l'Ajuntament de Palma no sols pagui informes que insulten a ARCA i a les persones expertes que defenen el monument si no que en les seves al·legacions qüestioni la nostra capacitat per a defensar el patrimoni de Palma. Realment pareix que l'obcecació per destruir un monument els hi fa dir coses de les que s'haurien d'arrepentir.

ARCA vol recordar que cap partit polític de Cort duia al seu programa electoral la destrucció de sa Feixina i que quan governava  PSOE, PSM, Verds i EU decidiren per unanimitat de tots els partits de Cort despujar-lo de tots els elements per a adaptar-lo a la Llei de Memòria Històrica.

El valor patrimonial del monument ha quedat avalat en dues ocasions per la Ponència Tècnica de Patrimoni del Consell de Mallorca i ARCA continuarà endavant amb el contenciòs per a defendre el Patrimoni de Mallorca.

Qui governa deu vetlar pel Patrimonio i no destruir-lo per motivacions ideològiques.