15 de des. 2016

ARCA denúncia públicament la pèrdua personalitat imatge Palma

Campanya de denúncia d'agressions estètiques d'alguns negocis a Ciutat
Tercera denúncia: Perruqueria Llongueras al carrer Brondo num. 3

El carrer Brondo és una via estreteta propera a l'esglésis de Sant Nicolau que dóna a la de Plaça Joan Carles I. Està a ple Centre Històric de Ciutat.

Una marca ben coneguda ha modificat els baixos de l'edifici transformant el seu bocí de  façana en un reclam publicitari immens cap al seu negoci.

L'alteració estètica dels baixos, al nostre criteri, no s'ajusta a la normativa

A criteri d'ARCA la transformació estètica dels baixos de l'edifici amb aquest negoci altera la percepció del conjunt de la façana i per tant no estaria ajustat a la normativa.

Des de l'Ajuntament de Palma s'hauria d'actuar per corregir i evitar la pèrdua de personalitat del Cente Històric  i el compliment de la normativa.

Costa molt aconseguir criteris de protecció i quan s'aconsegueixen s'han d'aplicar

ARCA no entra a jutjar si és bell o lleig un element, el que sí entram a questionar és que l'interès general està per sobre dels individuals i que la normativa s'ha de complir perquè costa molt aconseguir criteris de protecció, i quan existiesen s'han d'aplicar.

Vetllar per la imatge és vetllar pel futur

Si el Centre Històric té visitants és precisament per la seva vàlua patrimonial. Si deixam transformar l'estètica i la personalitat, el que feim és perdre valors i futur.


A més, nosaltres, continuarem sentit-nos identificats amb la nostra ciutat. No estam ni a Broadway ni a Singapur, sóm a Palma.