3 de des. 2015

Posicionamet d'ARCA davant la consulta de les Terrasses del Passeig des Born

ARCA defensa la recuperació del Passeig des Born per la passetjada i la trobada al centre de ciutat.

Per tant a la primera pregunta que es farà a la consulta ciutadana aconsellam votar: NO (No vols que hi hagin terrasses al centre del Passeig).
A la segona pregunta aconsellam votar que en el cas de que hi hagin terrasses, que aquestes es desplacin al vial lateral per on ara no circulen cotxes.

El Passeig des Born ha complert aquesta funció des de fa gairebé dos-cents anys. La implantació de terrasses al Born ha transformat l’ús de l’espai. El protagonisme ara no el tenen els vianants si no les terrasses.

No obstant volem fer les següents advertències d'entrada:

1. No a l’incivisme. L’Ajuntament de Palma s’ha compromès fermament a evitar que el passeig des Born sense terrasses es transformi en un espai incívic. Els skaters  o ciclistes han de tenir espais per practicar les seves aficions sense provocar molèsties, de la mateixa manera que no es practiqui ni futbol, ni tenis enmig del Born. Per tant aquesta qüestió ha de quedar clara.

2. Fora molèsties als residents. L’Ajuntament de Palma ha de garantir que en el cas de que el resultat final sigui traslladar les terrasses al lateral, aquestes no provoquin molèsties de renous a veïnats ni d’altre tipus a comerciants. Comerç i habitants del centre mantenen la vida de la ciutat.

3. Transparència visual. Si finalment el resultat és mantenir les terrasses al Born, ja sigui al lateral o al costat, aquestes no han de créixer ni en nombre ni en dimensions i han de ser el més transparents possibles a la vista per reduir l’impacte paisatgístic. L’Ajuntament de Palma ha de treballar en col.laboració amb la taula on estam les entitats representades, on crec que hi ha bona voluntat.

4. Criticam la gestió que ha fet l’Ajuntament de Palma de les terrasses i l’ocupació de l’espai públic a la resta de la ciutat. La ciutadania va guanyar espai als cotxes i ara l’espai guanyat l’han robat les terrasses. L’estètica de Ciutat i el gaudi dels espais comú ha quedat molt perjudicat. ARCA ha fet nombroses propostes al respecte que tot i agradar molt, sempre han quedat a un calaix i mentre, les terrasses, com l’aigua o l’aire, continuen intentant ocupar tot l’espai lliure. Aquesta consulta NO SOLUCIONA el tema perquè queden molts d'espais per regular que són llocs de convivència.