30 de nov. 2015

ARCA visita el Molinar de Montuïri per recolzar aquest conjunt patrimonial

El grup d'ARCA davant el molí d'en Ferrando.
El passat dissabte 27 de novembre ARCA organitzà una visita cultural al Molinar de Montuïri de la mà dels investigadors locals Joan Socies i Francesc Canuto.

El 2015 ha estat l'any del Molinar de Montuïri i s'ha volgut posar en valor aquest espai patrimonial de l'interior de l'illa pel seu valor històric i cultural.  

ARCA vol donar suport a aquesta iniciativa popular impulsada per una sèrie d'entitats i persones sensibilitzades amb el Patrimoni Cultural d'aquesta localitat. 

Joan Socies i Francesc Canuto ens guiaren la visita
Durant la visita poguerem veure i gaudir d'alguns exemples arquitectònics de primer d'ordre que formen part del nucli històric de Montuïri. Un cop arribarem a la part més alta de la localitat, contemplarem la plaça de les Tres Creus, on ARCA hi va intervenir fa una sèrie d'anys per un atac indiscriminat a aquest element històric i cultural. Posteriorment, varem poder conèixer d'aprop els diferents molins que formen part i donen nom a aquesta zona. L'exemple més destacat fou el molí de Can Nofre, datat al segle XVII, restaurat exemplarment pel seu propietari, Joan Mesquida i que a dia d'avui és visitable interiorment i es pot gaudir d'una exposició etnogràfica de la Mallorca rural.
Interior del molí de Can Nofre.

La visita finalitzà a un mirador, on s'havia de situar un futurible Ecomuseu. Allà, és present el molí d'en Ferrando i es poden gaudir d'unes magnífiques vistes del pla que envolta la localitat de Montuïri.