13 d’oct. 2014

La Plaça Weyler: Una altra plaça robada

Totalment ocupada per terrasses de bars i per tant privatitzada

Un nou tendal de lames de fusta que dificulta la visió del Gran Hotel  i ha desaparegut un banc públic com a mínim

Un problema general a tota la ciutat

Una vergonya a la que no tan sols no s’ha volgut posar remei, si no que sembla que des de la gestió de la responsable municipal en matèria de terrasses la voluntat és d’anar creant un problema cada vegada major.

Hem perdut la Plaça d’en Coll i multitud de petites placetes del centre. Tot per culpa d’una ordenança nefasta que no posa límits objectius d’ocupació.

La ciutadania va recuperar espai per caminar robant-li als cotxes i ara aquest espai recuperat s’ho han quedat les terrasses. I per tant els negocis privats, que moltes vegades abusen.

ARCA vol manifestar per enèsima vegada que no estam en contra de les terrasses. Estam en contra dels abusos. I de la mala gestió. 

Ara un tendal de lames de fusta, i per tant molt més difícil de moure, possat a la plaça 
Weyler envaeix encara més la plaça , abans utilitzada per una única terrassa, ara ocupada gairebé totalment.

Els bancs han desaparegut

Els bancs disposats  inicialment per poder contemplar l’entorn patrimonial entre els quals el millor modernisme de l’illa, han desaparegut. Tan sols en queda un. Desapareguts per posar terrasses, és clar.

ARCA s’ha cansat de demanar:

·   Que es limiti l’ocupació de l’espai públic per fer compatible l’ús de la ciutadania i els negocis privats. El debat és molt més ampli que parlar d’un tant per cent d’ocupació, com ve demanant el grup MES.
·  Que tot el mobiliari, inclosos els para-sols se recullin dins l’establiment quan estigui tancat. Això impediria els abusos i la sensació de magatzem de l’espai públic.
·   Que tan sols es permetin para-sols i no tendals, igual que fan a Cort, per a que sigui un element molt menys impactant i se puguin moure per ser retirats.
·   Que es prioritzi el criteri estètic i patrimonial de futur  i no els criteris econòmics de curta mira.
·   Que s’evitin tots els cartells afegits a les terrasses que envaeixen encara més física i estèticament l’espai assignat per les terrasses.


La resposta de la regidora amb la qual hem mantingut converses i a la qual hem proporcionat idees i propostes, ha estat nul.la o la contrària a la desitjada.