18 de set. 2014

Miquel Ferrà, solidaritat a la Nit de l’Art a la seu d'ARCA

Avui dijous dia 18 de setembre a les 19'00 hores, Nit de l’Art, Miquel Ferrà i Martorell exposa al local d’ARCA (Associació per la defensa del Patrimoni) Carrer Oliva,10. Vora Musical Via Roma de la Rambla. Exposició solidaria a benefici dels nins autistes del Centre Gaspar Hauser.

Miquel Ferrà i Martorell (Sóller 1940) ha treballat durant la seva vida laboral en el professorat i el periodisme, però vocacionalment és escriptor i dibuixant. Duu més de trenta mil articles publicats a la premsa, i és autor de més de vuitanta títols, entre novel·la, aplecs de contes i assaig. Ha il·lustrat amb dibuixos alguns dels seus llibres i d’altres autors.

Per primer cop ens mostra la seva gran afecció, la pintura. Una afecció que ve de molt enfora i que ha estat part de la seva dedicació laboral, fundant a l’any 1968 la primera escola privada d’arts decoratives a Ciutat, d’on sortiren pintors i escultors, a més de decoradors, que gaudeixen actualment d’un gran prestigi.

Vint quadres d’acrílica sobre taula, una sèrie de temàtica de caràcter solidari, inspirada en els retaules de la pintura d’escola gòtica mallorquina, amb dibuixos que ens recorden el naïf i en certa aproximació a les figures del còmic. No hi falta la presència del daurat, amb or vell, or nou i or ocre; com era habitual en l’obra sobre fusta dels autors medievals.