26 d’abr. 2013

ARCA demana que la tafona del refugi de Can Boi (Deià) no sigui utilitzada com a magatzem


ARCA vol denunciar  l’ús inapropiat que en aquests moments se l’hi està donant a la tafona del refugi de Can Boi (Deià), propietat del Consell de Mallorca.

La tafona del refugi de Can Boi fou restaurada a l’any 2006 amb diners públics i condicionada per a què qui visita el refugi pugui observar i valorar com era una antiga tafona, el lloc de la casa on es produia oli.

ARCA no entèn com aquesta tafona o espai es pot usar com a magatzem de begudes, capses i altres materials.

Creim que aquest és un ús inapropiat i molt poc respectuòs cap al patrimoni cultural, a part de generar una molt mala imatge d’aquest refugi, per a totes les persones que el visitin.

ARCA demana una resposta per part del Consell de Mallorca

ARCA ha demanat al departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca, que és responsable de la xarxa de refugis públics, que la tafona del refugi de Can Boi deixi de tenir un ús com a magatzem i sigui emprada com a sala, on els visitants puguin veure i valorar el que era una antiga tafona.

2 comentaris:

Refugi Can Boi ha dit...

Bon dia,
El meu nom és Martí i sóc el responsable del Refugi de Can Boi (Deià) des de dia 1 de febrer de 2013. M'agradaria aclarir que aquesta foto correspon al dia que es va celebrar la cursa ULTRA TRAIL SERRA DE TRAMUNTANA.
Els organitzadors de la cursa havien demanat permís al Consell de Mallorca abans de la nostra entrada al Refugi i aquests estaven autoritzats per deixar-hi el menjar que havien de donar a l'avituallament de Deià que es va montar al párking del Refugi.
El personal del Refugi es va limitar a respectar aquesta autorització.
M'agradaria fer constar que al dia següent la tafona del Refugi estava en perfectes condicions per ser visitada i sense cap reste de la carrera.

Salutacions i gràcies.

ARCA ha dit...

ARCA ha denunciat una acció puntual de mala pràctica davant el departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca perquè no es torni a repetir. Agraïm que s'hagi posat en contacte amb nosaltres i li prestem la màxima col·laboració en defensa del patrimoni cultural de Mallorca.