25 d’abr. 2013

ARCA alerta del perill de pèrdua patrimonial d’un pou catalogat al municipi d’INCA


ARCA com a entitat que vetlla per la conservació i protecció del patrimoni històric de Mallorca veu amb preocupació l’estat de conservació en el qual es troba un pou situat a la finca de Son Bordils, localitzada al Km 4’1 de la carretera PM-324, que connecta Inca amb Sineu. El pou en qüestió presenta un grau de protecció A2 al Catàleg de Patrimoni del terme municipal d’Inca (B-040).

ARCA lamenta que, malgrat l’aspecte ben cuidat de la finca dedicada a  la producció vinícola, en ella hi hagi un element patrimonial d’unes característiques molt especials i que estigui a punt d’esbaldragar-se, per una manca de conservació.


Obligació de conservar els bens patrimonials catalogats per part de la propietat

El pou de la finca de Son Bordils presenta una singularitat molt especial, la seva factura és de pedra, presenta uns brancals que soporten un arc de mig punt amb dovelles, aspecte que fa que aquest element sigui significatiu i rellevant.

Actualment, la part superior de l’arc ha cedit i amenaça l’esbucament d’aquest sino es posa remei aviat i d’una forma urgent.

ARCA ha demanat a l’Ajuntament d’Inca i al Consell de Mallorca que intervenguin d’urgència com a entitats competents en temes de patrimoni històric, per tal que no haguem de lamentar la pèrdua d’un bé cultural i catalogat tant significatiu.

ARCA també els hi ha demanat ser part interessada d’aquest procés i desitja ser informada de tota decisió que es prengui al respecte.