19 de des. 2011

El calidoscopi de la Seu


La Societat Balear de Matemàtiques va organitzar pel matí del diumenge 18 de desembre un acte cultural espectacular.

A la terrassa del Baluard passades les 8 del matí poguérem observar com la llum del sol traspassava les rossasses de la Catedral creant un efecte de caleidoscopi únic.

Veure el contrallum de la catedral amb els colors de la seva rossassa central totalment il·luminats va ser un espectacle contemplat ahir per un parell de centenars de persones.

L’acte va tenir un altre moment destacat amb l'observació d’una placa commemorativa recordant aquest efecte únic a l’any coincidint amb el solstici d’hivern.

La conferència del professor Anton Aubanell va ser un colofó divertidíssim i enriquidor. Ens va parlar sobre l’origen del nostre calendari.

Veure de gom a gom la sala de l’aljub a les 9 del matí del diumenge potser va ser també un espectacle digne de ser recordat.

Tot plegat va valer molt la pena.

Enhorabona a aquesta associació de gent emprenedora i apassionada per la ciència i el Patrimoni



Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX: Un diumenge luminos

1 comentari:

Josep Lluís Pol i Llompart ha dit...

Gràcies amics per les floretes. Des de l'SBM-XEIX estam ben convençuts que no podem seguir fent estranyes separacions entre les diferents branques del saber. El patrimoni, la llengua, la ciència, les matemàtiques, la nostra història... ens pertanyen a tots. I ja sabem que conèixer és una passa imprescindible per estimar. La vostra feina és també un referent per a la nostra mirada. Gràcies,

Josep Lluís Pol i Llompart
President de l'SBM-XEIX