23 de des. 2011

ARCA veu amb mal ulls la utilització que s’està fent de la plaça de la Llotja

ARCA ja va denunciar el passat 25 de novembre de la col•locació d’una olivera a la plaça de la Llotja. A dia d’avui, no només hem de lamentar que l’olivera amb una jardinera de grans dimensions, de ferro òxid, que vulnera la imatge d’aquest espai i del propi edifici, encara segueix allà mateix, sinó que ara presenten una exhibició de vehicles.

ARCA demana a les institucions competents que deixin de frivolitzar sobre el patrimoni històric, perquè aquest és més que un simple element decoratiu, tal i com intenten fer veure les marques comercials que volen promocionar aquests vehicles davant un edificio històric i cultural de primer ordre.

Creim firmament, que la plaça de la Llotja ha de deixar de ser un espai de promoció comercial, perquè l’únic que fan és vulnerar la imatge de l’edifici. La Llotja per si sola, no necessita cap reclam comercial, perquè aquesta joia del gòtic civil ja és un reclam per si sola.

Si alliberem la plaça de la Llotja de tota una decoració innecessària, estarem donant a la ciutat un benefici cultural, que repercutirà en una bona promoció turística de la ciutat.

ARCA vol recordar a l’administració que ens trobem a l’espera que s’il•lumini tant singular edificio, per tal que la ciutat de Palma surti guanyant, des del punt de vista econòmic i social.