11 de maig 2011

Satisfacció continguda d'ARCA per l’aturada de la demolició de l’edifici de Santa Catalina.

Però advertim que encara no està garantida la conservació.
Davant la suspensió de la demolició de l’edifici de Santa Catalina avui migdia, des d'ARCAvolem manifestar el següent:

- Agraïm la sensibilitat dels responsables de l’Ajuntament i del Consell amb la petició d'ARCA per salvar aquest edifici.
- Hem de celebrar que l’edifici continua en peu, però encara no està salvat definitivament. Patrimoni del Consell ha donat una passa important elaborant un informe amb arguments patrimonials per a la seva conservació i ordenant a l’Ajuntament a paralitzar les obres de demolició.
- Està pendent un decret de paralització per part de Batlia que hauria d’arribar amb celeritat per donar categoria de prohibició a la suspensió ordenada per un celador avui.
- No podem deixar de lamentar que l’ordre d’aturada del Consell no arribàs dues hores abans, perquè gran part de la teulada de l’edifici no hauria estat esbucada. En qualsevol cas ens consta que la feina dels tècnics, sensibles amb el Patrimoni ha estat contrarellotge.
- Lamentam l’actitud de la empresa propietària de l’immoble que tot i conèixer la sensibilitat del barri amb el seu patrimoni ha intentat aprofitar-se d’una normativa urbanística aberrant que afavoreix l’especulació i la pèrdua de l’armonia de l’entorn amb altures desproporcionades i estètiques distorsionadores.

Recordem que la paralització d’obres serà per tres mesos. Durant aquest temps, l’Ajuntament ha de iniciar el tràmit de catalogació, tal com ordena el Consell Insular. I el Consell ha de estar vigilant el compliment.

ARCA col·laborarà en tot el que sigui necessari per tal de protegir una imatge de Palma, la de Santa Catalina com un paisatge urbà atractiu per locals i visitants.