27 de maig 2011

ARCA veu amb incertesa el futur dels fars de les Illes Balears

ARCA veu amb certa preocupació el que pugui passar amb aquests elements, que actualment són 34 a totes les Illes, distribuïts de la següent forma: 15 a Mallorca, 7 a Menorca, 8 a Eivissa, 2 a Formentera i 2 a Cabrera.

Els fars de les Illes Balears representen un important patrimoni històric per a la nostra comunitat, amb una antigüitat del segle XIX. Per aquest motiu, creim que l’Autoritat Portuària de les Balears i els nous reponsables insulars de patrimoni han de vetllar pel correcte estat de conservació d’aquests elements, dotar-los d’un ús racional, respectant el que han estat en el passat i que no s’acabin privatitzant, com el cas del far de Tagomago.

A part de la seva interessant arquitectura, cal destacar el marc natural on estan ubicats. En molt de casos, el seu entorn presenta uns valors mediambientals dignes de preservar, per aquest motiu, també s’ha d’anar molt en compte amb l’ús que es vulgui donar als fars, perquè una excessiva massificació de persones pot suposar una alteració i un perjudici per al paisatge.

ARCA confia en que els nous responsables polítics considerin aquest asssumpte com a important dins la seva agenda i puguin oferir solucions al respecte.