16 de maig 2011

Iª visita agrària del programa Agricultura, paisatge i patrimoni

ARCA amb el patrocini de la Conselleria de Presidència del Govern Balear torna a organitzar un total de 10 visites agràries per tota Mallorca durant l’any 2011.


La idea d’aquest projecte és visitar diferents indrets de producció agrícola-ramadera, perquè els visitants puguin conèixer de primera ma com s’elaboren els productes i com es treballa al camp. Volem donar la visió que el camp de Mallorca encara és viu, on hi ha unes persones que el treballen i gràcies a elles, conservem un paisatge natural que és patrimoni d’aquesta illa i que ha alimentat a tantes generacions durant la nostra història i que encara té la seva importància en l’economia mallorquina.

La primera visita es dugué a terme el passat dissabte, 14 de maig, on gaudirem del treball que es du a terme a la Cooperativa Pagesa de Pollença.

La visita començà amb les explicacions d’un tècnic de SEMILLA, qui ens explicà el perquè de la importància de la marca del Producte Local. Posteriorment, el Sr. Martí Solivellas, president de la cooperativa ens mostrà les seves instal·lacions.

La cooperativa fou fundada l’any 1980 i tingué una gran resposta per part del sector primari de la contrada, amb una afiliació de 130 persones i amb una aportació personal de 5.000 de les antigues pessetes.

L’any 1986 la cooperativa s’hagué de restructurar, per tal de sanejar-la econòmicament, que comptà amb el suport del Govern Balear. El fet fou que les afiliacions varen descendre fins a 42.

L’any 2002 la cooperativa va inaugurar una nova seu, amb la construcció d’una nau a un solar industrial, ubicada entre Pollença i el Port, que ha permés donar millor servei als seus clients. De totes formes, encara es conserva l’antiga seu al centre de Pollença, que serveix com a botiga.

A part de la venda de productes agrícoles, destaca pel servei de venda directa de xots, el qual començà l’any 1999. Els xots són criats en diferents finques dels municpis de Pollença, Escorca, Campanet, Búger i Alcúdia.

Un cop acabada la visita, es va fer un recorregut pel poble de Pollença, on gaudirem de la seva arquitectura i els seus tranquils carrers. L’itinerari traçat fou el següent: Pont Romà, font del Lleo, oratori de Sant Jordi, casa parial de Miquel Costa i Llobera, font de l’Almoina, Monti-sion i vistes del Calvari.

Cap comentari: