10 de maig 2010

Pancarta en defensa des Guix



Ahir 9 de maig, el Col·lectiu en Defensa de Lluc, format pel GOB, ARCA i l'Associació en d'Antics Blauets, amb la col·laboració d'altres entitats, com la Comunitat dels Pares Custodis del Santuari de Lluc, GEM, APA de l'Escolania de Lluc i Membres de la Pujada a Lluc a peu de la Part Forana, està decidit a alçar més la veu per exigir la protecció integral i definitiva d'el Guix. Per això penjàrem una pancarta amb el lema "LLuc és sagrat. Protegiu es Guix" a l'entrada del monestir de Lluc, per reclamar que la protecció d'aquest indret de la Serra no sigui moneda de canvi entre partits per cercar compensacions i contrapartides en la negociació de les ART.

També entregàrem als mitjans de comunicació un resum informatiu de les iniciatives preses fins ara per tal d’evitar la destrucció paisatgística d’un entorn únic i perfectament conservat com és Lluc, al municipi d’Escorca.
La urbanització d’es Guix posa en perill l’harmonia del conjunt.

El Govern de les Illes Balears té a les seves mans no permetre la urbanització d’aquest indret i per les tres entitats esmentades seria adient que la decisió al Consell fos per unanimitat. PSOE i BLOC s’han de mantenir sense cap reducció de expectatives en la postura inicial. UM hauria de tornar a favor. I el PP s’hauria de afegir i er seva també la proposta de protecció.

El paisatge actual de la serra i els elements etnològics tradicionals són l’única garantia que tenim per la declaració de Patrimoni de l’Humanitat. Una urbanització com la planificada en “Es Guix” per l’ajuntament d’Escorca és tirar al terra les espectatives de progrés econòmic que donaria a la illa la declaració de la UNESCO.