3 de des. 2009

ARCA visita un refugi de la Guerra Civil junt amb EMAYA

La nostra entitat va ser convidada per EMAYA a visitar un refugi de la Guerra Civil, situat al subsòl de carrer Confraria de Sant Miquel.

Després d'una reunió amb l'equip directiu d'EMAYA, programarem una visita a l'interior d'aquest refugi construït l'any 1937, per tal de cobrir-se de l'atac de les bombes aèries. El refugi en qüestió te planta amb forma d'L i presenta 3 accessos amb escala, dels quals només n'hi ha un que es trobi en bon estat. Els passadissos es troben en un acceptable estat de conservació fan uns dos metres d'alçada i 1'20 metre d'ample. Al llarg d'aquests passadissos, trobem uns pedrissos amb rajola a la part superior, que servien per seure. També podem trobar, al lateral del passadís una sèrie d'habitacles que servien com a banys (wc i dutxa) i també com a enfermeries per auxiliar als ferits.
El desig de la nostra entitat, és tal i com li hem expressat a EMAYA, que aquests refugits amagats al subsòl de ciutat es puguin habilitar perquè puguin ser visitats pels ciutadans, tal i com ocórre a les ciutats de Londres o Barcelona. Són part de la història de Palma i no poden quedar en l'oblit eternament.

1 comentari:

Andreu ha dit...

Ja estaria be que als ciutadans se'ns permetés conèixer millor la nostra ciutat.