9 de des. 2009

Visita a l'exposició "Zones de risc"



Vivim en una era en què l'art no deixa d'expressar la seva visió dels conflictes que afecten la nostra existència en aquest món globalitzat. Els artistes manifesten en les obres actituds provocatives i de resistència davant l'inquietant escenari actual en què la violència, la desigualtat i l'exclusió social, l'aïllament de l'individu i la sensació de vulnerabilitat formen part de l'estat de normalitat de la nostra societat.

Zones de risc és una exposició amb obres de la Col·lecció d'Art Contemporani Fundació ”la Caixa” que proposa una presa de consciència de la complexa realitat en què vivim. Aquesta col·lecció d'art s'ha anat formant des del principi de la dècada dels anys vuitanta i reuneix actualment més de 750 obres creades per artistes de diverses generacions i procedències, el conjunt de les quals constitueix un reflex del nostre món.

L'exposició reuneix dotze obres, la majoria creades després del 2001, i algunes d'inèdites al nostre país. Són treballs molt diferents, amb suports molt variats, que van des de la pintura, el vídeo i la fotografia fins a la instal·lació amb materials poc habituals en l'art. S'han escollit perquè comparteixen moltes de les nostres pròpies inquietuds davant els múltiples riscos que percep la nostra societat globalitzada. Són obres que no fan manifestos ni denúncies, sinó que formulen una visió simbòlica, sovint ambigua i irònica, dels nostre entorn i de les transformacions socials, econòmiques i culturals que afecten les nostres vides.

Entre els artistes figuren Miguel Ángel Ríos, Adrian Paci, Alicia Framis, Shirin Neshat, Liu Jianhua, Jana Sterbak, Esther Partegàs, Ignasi Aballí, Carlos Amorales, entre d'altres.

Texte: fulletó de l'exposició "Zones de risc"