4 de març 2009

Aturada temporalment la destrucció de Son Mosson

Reunió d'ARCA amb el sr. Nemesio Suárez, director d'AENA.

Nemesio Suárez ha ordenat la paralització de la demolició de les cases de Son Mosson fins al dia 13 de març. Mentres es mantindran els contactes i les converses amb ARCA.

ARCA manté l’esperança de fer compatible la SEGURETAT I EL PATRIMONI en el cas de Son Mosson.
Representants d’ARCA durant el matí d’avui hem mantingut una reunió de 90 minuts de duració amb el director de l’aeroport de Palma.
Nemesio Suàrez afirma que hi ha unes auditories que obliguen a l’enderrocament de Son Mosson. Però s’ha negat a mostrar els esmentats informes. ARCA no entén per quin motiu aquests informes que diuen que existeixen, no es poden mostrar a l’opinió pública.

Pel contrari, ARCA te informacions recavades a traves de la OACI, Organisme que regula la navegació aèria internacional i la seguretat que consideren Son Mosson fora de la zona de servitud. Evidentment està marcat com un element elevat sobre el terreny però especifica clarament que està fora de l’àrea de aproximació, 180 metres, quan aquesta és de 75 metres.
ARCA valora positivament la petita treva aconseguida i la voluntat dialogant demostrada avui i mantindrà l’exigència de transparència respecte als intents de destrucció del Patrimoni de Mallorca.
La seguretat no pot ser utilitzada com un argument demagògic per a destruir el patrimoni. Han de aportar-se proves suficients i les autoritats locals les han d’exigir.
ARCA mantendrà informats als mitjans de comunicació de les passes que anirem donant els propers dies en aquesta cursa contrarellotge per salvar Son Mosson.