19 de març 2009

ARCA organitza un cicle de visites en commemoració del 150 aniversari del naixement del bisbe Pere-Joan Campins.

El passat 14 de gener, es compliren 150 anys del naixement de l’il·lustre Pere-Joan Campins i Barceló. Nomenat bisbe de Mallorca l’any 1898, constitueix una de les figures claus en l’episcopologi mallorquí.

Emprengué nombroses iniciatives en camps molt diversos, entre les quals destaquen les actuacions relacionades amb el patrimoni artístic i cultural de l’Església. Entre les més transcendents, la reforma integral de la Seu, confiada al genial arquitecte català Antoni Gaudí. Però també la creació de l’Arxiu i del Museu Diocesà o la restauració del santuari de Lluc.

Amb la idea de commemorar l’efemèride del naixement del bisbe Campins, divulgant el seu destacat paper en la defensa i promoció del patrimoni de la Diòcesi de Mallorca, ARCA (Associació per a la Revitalització dels Centres Antics), amb la col·laboració del Bisbat de Mallorca, organitza el següent cicle de visites i activitats:

-Dissabte 21 de març, visita a Porreres, a càrrec de la professora de la UIB Maria Barceló.

-Dissabte 4 d’abril, visita al Museu Bíblic, a càrrec del seu responsable, Mn. Francesc Ramis.

-Dissabte 25 d’abril, visita a l’Arxiu Diocesà i al Museu Diocesà, a càrrec de Mn. César Murillo, director de l’Arxiu, i Maria de la Mar Gaita, tècnica del Museu.

-Dimecres 29 de abril, conferència de Mercè Gambús, professora de la UIB i responsable de la conservació de béns mobles de la Catedral.

-Dissabte 23 de maig, visita a la Catedral de Mallorca, a càrrec de Mercè Gambús, professora de la UIB i responsable de la conservació de béns mobles de la Catedral.

-Dissabte 30 de maig, visita al Santuari de Lluc, a càrrec del P. Gabriel Seguí.

Patrocinat:

Baix la col·laboració del Bisbat de Mallorca.