1 de març 2009

ARCA demana una treva a AENA per intentar salvar SON MOSSON.

Hem pogut saber de les intencions d'una demolició immediata de les cases de Son Mosson. Per això llançam una petició urgent i carregada de sentit comú: demanam una treva per dilucidar quin ha de ser el destí d'aquest emblemàtic edifici. El Patrimoni illenc que suposen les cases de Son Mosson, pot desaparèixer sense una justificació creïble. ARCA té la sospita que AENA ha fet servir la seguretat com un argument demagògic.

ARCA demana que s’aplaci la imminent demolició de SON MOSSÓN per part d'AENA i que es mantinguin les reunions que siguin necessàries amb ARCA, AENA i representants de les administracions locals i autonòmiques, per tal d’arribar amb seguretat a la conclusió de quin ha de ser el destí de les cases de possessió de Son Mosson.
Demanarem al President de Govern que ens ajudi en una petició tan senzilla.

Les cases de Son Mosson sempre han estat a uns 200 metres de una de les pistes de l’aeroport de Palma. Mai han suposat cap problema. No obstant AENA, l’actual propietària de l’immoble, les vol enderrocar argumentant motius de seguretat.

Un any intentant salvar Son Mosson
Fa més de un any que intentam saber amb transparència els motius reals i tan sols hem trobat prepotència i falta de informació per part d'AENA. Per part de les autoritats locals i autonòmiques, hem trobat que hi havia reticències a inmiscuir-se a les que consideraven eren competències de l’administració central.

Apel·lam a la responsabilitat de les autoritats locals per establir un període de discussió responsable. El Patrimoni és fràgil i una vegada destruït ja no hi ha tornada enrere.

Si desprès de d'escoltar tots els arguments i aportar tots els informes no hi hagués més remei que renunciar a la protecció de Son Mosson, perquè els arguments respecte a la seguretat fossin sòlids, no tendrem més remei que renunciar a la nostra petició.

A criteri de d'ARCA i els tècnics de navegació aèria que hem consultat, les cases de Son Mosson no suposen perill per la navegació aèria.
De fet, les línees de navegació aèria seguint el traçat de les pistes no tenen res que veure amb les cases.
Les cases de Son Mosson es troven a uns 200 m. de l'eix de la pista 06L, i la normativa permet fins a una distància de 75m.

El valor de les cases de Son Mosson. L'alternativa positiva
Daten de finals del sègle XIX tot i que estan documentades des de el s.XVIII. La seva especial ubicació sobre el turó que li dona nom, devora la desviació de l’aeroport, fa que siguin visibles i conegudes per tothom. Les cases de Son Mosson formen part del nostre paisatge des de que tenim record.
El seu estat de conservació sembla molt acceptable. ARCA ha demanat en vàries ocasions visitar-les i AENA mai ha accedit a la nostra petició.
ARCA proposa a AENA que en lloc de destruir patrimoni, el rehabiliti i que transformi les cases de Son Mosson en un centre de interpretació del Pla de Sant Jordi, per a que els escolars puguin visitar l’aeroport i entenguin els antecedents del lloc on s’hi ubica.

El deure d'ARCA
La feina d'ARCA és garantir la supervivència del nostre patrimoni.
Al nostre criteri, sense justificar-ho, AENA s’obstina en enderrocar unes cases del SXIX, que són de gran valor Patrimonial per a la història de Palma. Hem de recordar que el patrimoni d'una ciutat també està integrat per elements senzills que ens recorden els usos dels espais i la nostra història.
Totes les cases de possessió del municipi de Palma haurien de d'estar catalogades i protegides i Son Mosson entre elles. Així fa temps que des de d'ARCA ho tenim sol·licitat.

La majoria del Patrimoni de l'illa no està protegit, és urgent canviar el criteri dels polítics perquè la nostra riquesa està en perill.

diariodemallorca.es 2-3-2009 ARCA demana una treva a AENA per intentar salvar SON MOSSON

diariodemallorca.es 4-3-2009 La demolición de Son Mossons, pendiente de una nueva revisión

1 comentari:

. ha dit...

Ánimo. Creo que hay que defender estas posesiones y otras cercanas.
En la Playa de Palma todavía quedan otras posesions y molinos que sería interesante descubrirlos para así poderlos proteger. Esta es una zona que va a cambiar mucho y que por esta razón debería estar más atendida.
¿qué opinais?.
UN saludo.