9 d’abr. 2008

El Consell presenta un recurs contra el projecte d'Es Guix

El Consell de Mallorca ha presentat un recurs contenciós-administratiu contra el projecte d’Es Guix, en concret contra l’Ajuntament d’Escorca per la tramitació de la llicencia d’obres.

El Consell assenyala que la llicència que va atorgar l’Ajuntament d’Escorca el 2006 per al projecte d’Es Guix no va tenir l’informe de patrimoni ni va passar per la Comissió d’Urbanisme, un procediment, ha assenyalat la consellera de Cultura i Patrimoni, Joana Lluïsa Mascaró, obligatori per a qualsevol gestió urbanística que es fa al municipi d’Escorca en tenir la denominació de paisatge pintoresc i un pla especial de protecció.
Durant 15 mesos, ha explicat la consellera de Territori, Ma Lluïsa Dubon, l'Ajuntament d'Escorca ha omès la informació al Departament de Territori, quan des d'aquest departament se li ha reclamat la informació. No ha estat fins al 12 de febrer de 2008 quan l'Ajuntament ha enviat el document que confirma la tramitació de la llicència per urbanitzar d'Es Guix.
Aquesta situació obliga al Consell a interposar el recurs contra la llicència per entendre que s’ha comès una il·legalitat en la tramitació.El Consell de Mallorca entén, a més, que de dur endavant aquest projecte de construcció de plurifamiliars suposaria alterar les característiques de la Serra de Tramuntana amb la creació d’una nova població amb més de 700 habitants.
La consellera de Territori ha apuntat que els serveis jurídics i tècnics del Consell treballen per conèixer totes les característiques del projecte d’Es Guix i la seva tramitació per aportar la informació als jutjats. Es reconeixen possibles irregularitats tant a l’hora d’atorgar serveis com en els paràmetres urbanístics que es varen establir.
____________________________________________

El mes de novembre de 2007 es va constituir el Col·lectiu en Defensa de Lluc, un col·lectiu liderat per l'Associació d'Antics Blavets, i que compta amb el suport i participació de ARCA i GOB que neix amb l'objectiu d'evitar el projecte d'urbanització que amenaça Es Guix.

Mes informació i imatges:
Consell de Mallorca
GOB Mallorca Fes un clic per protegir Es Guix

A la seu d'ARCA es poden trobar fulles per recollir signaturas contra aquest projecte.