13 d’ag. 2024

Un rètol destrueix l'harmonia estètica d'un edifici catalogat a Palma




ARCA demana la retirada immediat i la intervenció de Cort per exigir la restitució de la imatge de l'edifici

Can Cetre, està catalogat amb una protecció B

Una franquícia ha instal·lat un rètol comercial al centre de Palma que romp amb l'harmonia estètica d'un immoble de categoria històrica.

El rètol està ubicat tapant els ornaments modernistes de l'immoble que li atorguen personalitat.

ARCA ja ha presentat per registre electrònic davant l'Ajuntament de Palma un escrit de denúncia

Can Cetre, construït l'any 1904, tal com figura a la façana, és un edifici catalogat amb un nivell de protecció B, és a dir molt elevada.
La fitxa de catàleg ressalta la importància del lloc, devora on es troben Can Forteza Rey i l'Aguila, exponents màxims del modernisme de la ciutat.
Fa molts d'anys que molts comerços de Palma incompleixen sistemàticament les normatives i Cort no actua amb eficacia en el control. Així, Anam perdent la qualitat paisatgística del conjunt de la ciutat.
Algunes vegades tan sols quan ARCA denuncia, es posen en marxa els sistemes de l'administració per retornar a l'ordre establert. Uns tràmits sempre lents i molt complaents cap a l'infractor, al nostre judici.

 INCOMPLIMENT SISTEMÀTIC DE LA NORMA
L'administració hauria de ser més contundent i eficaç. La normativa de Centre Històric fins ara no permetia posar rètols més que dins el forat de la porta i d'una dimensió limitada, sense colors estridents i mai de plàstic. Aquest rètol sembla que incompleix totes les normatives existents.

UN PLA DE PAISATGE URBÀ
ARCA, al principi d'aquesta legislatura ha demanat la recuperació de la dignitat estètica amb un Pla de Paisatge Urbà. Tot i que la idea va ser ben acceptada, per ara no hem vist cap avenç i els incompliments són continus.

 ARCA

8 agost 2024