22 d’ag. 2024

ARCA ES REITERA EN LA SEVA PETICIÓ DE DIÀLEG PER EVITAR LA TERRASSA BEACH CLUB DEL BALUARD I PROPOSAR UN ALTRE MODEL




Estada de la terrassa del Baluard aquests dies 

ESTAM A TEMPS PERQUÈ LES OBRES, A DIA D'AVUI, NO HAN COMENÇAT

DEMANAM A L'AJUNTAMENT  DE PALMA QUE LIDERI LA PROPOSTA DE CANVI I INICÏI CONVERSES AMB ELS CONCESSIONARIS

ARCA, fa ja més d'un any, queo¹¹1o¹i¹1<o1i<>i⁹1ií1o¹11[1o1am²0wywpw adverteix que el model de Terrassa-restaurant que s'havia autoritzat al Baluard era una aberració. Les obres executades fa mesos i denunciades per la nostra entitat ho varen demostrar. No obstant, una vegada retirades les obres il·legals i de manera incomprensible, Patrimoni va autoritzar unes altres estèticament idèntiques. Aquestes noves obres encara a dia d'avui no han començat.

ARCA es va dirigir fa unes setmanes a la presidenta del Govern perquè introduís seny i respecte pel nostre Patrimoni. Per ara no hem obtingut resposta.

Ara, ens dirigim a l'equip de Govern municipal que, tot i que és un problema heretat de l'anterior legislatura, té a les seves mans l'oportunitat i l'obligació de corregir aquesta nefasta gestió.
L'Ajuntament de Palma és el propietari de la Terrassa del Baluard i qui ha de decidir què es fa i què no allà. També és part del Patronat del Museu del Baluard.

Els interessos generals i del municipi, la protecció real de l'espai públic i del Patrimoni estan per sobre interessos particulars. 
En un moment en que la massificació turística està en boca de tothom seria una errada descomunal no evitar aquesta invasió estètica a un lloc tan sensible com la murada.

D'altra banda, no resulta gens creïble que s'advoqui per compartir una candidatura a Patrimoni de la Humanitat, precisament per al Patrimoni Defensiu de la ciutat, com es va anunciar recentment, i que es vulgui instal·lar un beach club al Baluard de Sant Pere.

Hi ha possibilitat i capacitat de rectificar. Li demanam novament a l'Ajuntament de Palma que encapçali la rectificació

22 agost 2024