2 d’ag. 2024

ARCA DEMANA A LA PRESIDENTA DEL GOVERN QUE EVITI LA TERRASSA BEACH CLUB AL BALUARD



MAIG 2024. Terrassa del Baluard envaïda 
JULIOL 2024 Terrassa del Baluar retirada la invasió que vol tornar 


LI HA DIRIGIT UNA CARTA PER A QUE DEMOSTRI QUE REALMENT VOL EVITAR LA INVASIÓ  I REORIENTAR LA RENDABILIDAT TURÍSTICA

SI LA PRESIDENTA ACTUA, LA SEVA CREDIBILITAT ES VEURÀ REFORÇADA

SI NO S'EVITA AQUESTA TERRASSA TAL I COM ESTÀ PLANTEJADA ES DEMOSTRARÀ UNA MANCA DE VOLUNTAT DE REORIENTACIÓ DE LA DINÀMICA INVASORA TOT I QUE EL PROBLEMA SIGUI HEREDAT DELS ANTERIORS GESTORS

ARA, AMB LES OBRES ILEGALS RETIRADES ÉS EL MOMENT D'ATURAR I RENEGOCIAR LA TERRASSA 

ARCA s'ha  dirigit per escrit a la presidenta del Govern per demanar la seva intervenció i que triomfi el sentit comú i l'interès general en el cas de la Terrassa del Baluard.

Pot semblar un tema menor, però no ho és, en absolut. Consideram que és un tema simbòlic cabdal. No demanam que no hi hagi un bar-restaurant, el que demanam és que no sigui invassiu, que ho és i molt. 

A continuació reproduim la part essencial de la carta:

És anar en el sentit contrari a l'interès de la ciutadania de Palma, de Mallorca i de les Balears, aprovar una terrassa al Baluard de Sant Pere, que no és desmuntable cada dia, (com han de ser totes les terrasses de Palma), però a més amb un criteri de invasió estètica (amb làmina d'aigua inclosa), de luxe i d'aprofitar-set amb doblers públics, com si fos simplement un decorat pel negoci excloent, que cerca tancar-se amb jardineres i plantes ben altes i altres elements a manera de murs.

El Govern, igual que el Consell i l'Ajuntament són els patrons de la Fundació Museu Baluard. Per tant, és seva la responsabilitat de les greus equivocacions que fins ara s'han succeït amb el beneplàcit dels tècnics.

És cert que és un problema heretat dels anteriors gestors, no obstant els actuals responsables tenen la possibilitat i l'obligació de corregir les errades i defensar allò que convé a la ciutadania.

Ara, amb. les obres il·legals retirades és el moment d'aturar i renegociar la terrassa del Baluard.

Les manifestacions de la presidenta a favor d'una activitat econòmica que no provoqui més invasió i reorienti la rendibilitat turística, han d'anar acompanyades també de fets reals a l'abast de les decisions polítiques. Crear taules per pensar i decidir està molt bé, ARCA hi participa. Però, mentrestant, s'han de continuar prenint decisions en el sentit correcte.

*ARCA prega a la presidenta de les Balears, com cap del Govern, que aturi les decisions preses sobre la terrassa del Baluard i es plantegi un nou disseny amb criteris de transparència paisatgística i sense cap afany que el restaurant sigui el protagonista del mirador. És un mirador públic que vol tenir un bar- restaurant al servei d'un Museu i de la ciutadania local i dels visitants.*

La terrassa del Baluard no ha de ser una Terrassa estil beach club, que és tal com es planteja.

Demanam a la presidenta que actuï amb responsabilitat i valentia, que defensi els interessos de la ciutadania. Si ho fa, la seva credibilitat es veurà reforçada.

Si és necessari,  ARCA es reserva la possibilitat d'interposar els recursos que calguin.