28 de maig 2023

ARCA PRESENTA RECURS DEMANANT LA SUSPENSIÓ DE LA SUBVENCIÓ D' UN MILION D' EUROS PER A COMPRA DE PATINETS

ARCA, dins la campanya PATINETES Y BICIS A RAYA, ha presentant un recurs de reposició per a suspendre la convocatòria d'ajuts per a l'adquisició de patinets i bicis elèctriques.
El milió d'euros previst pel Govern Balear per incentivar l'ús dels esmentats vehicles *pot incidir en la inseguretat col·lectiva actual i caldria esperar la implantació de la nova normativa (registre, condicions tècniques homologades, i assegurança obligatòria amb garanties) .

UNA SUBVENCION AMB FONS DE L' ECOTAXA QUE DÓNA L'ESQUENA A LA REALITAT
Volem destacar especialment la utilització de fons de l'Impost de turisme sostenible, l' objecte d' aquesta subvenció s' allunya de ser una activitat d’utilitat pública o d’interès social o de promoció d’una finalitat pública i també la manca de territorialització de la subvenció per illes. La convocatòria no aporta cap càlcul real del benefici d'aquesta despesa per la societat que la faci necessària.

ARCA entén que la subvenció està feta d'esquena a la realitat. El problema de l'ús irregular del VMP ja és més que realitat, és de gravetat. Accions com aquesta només incrementaran les dificultats per caminar.
La subvenció ignora les disfuncions de aquest tipus de mobilitat, quan és irregular (i sovint ho és) i no pren en consideració l' alta accidentabilitat d' aquest tipus de vehicles.
Des de la Campanya Patinetes y Bicis a Raya volem recordar que la mobilitat més ecològica i sostenible és la d’anar caminant i que no es pot afirmar, com diu l’argumentació de la subvenció, que afavorir la compra de vehicles elèctrics sigui afavorir el mediambient; especialmemnt quan molts usuaris d’aquests vehicles es comporten de manera incívica i posen en risc la seguretat dels vianants i quan la normativa és confusa i insuficient...
També volem recordar que la nostra campanya està a favor de que patinets i bicis tenguin els seus espais de circulació segurs i amb garanties però sempre segregats dels espais de vianants que han de ser únicament per caminar. 
 Per tot això, sense oblidar cap de les nostres reivindicacions, demanam la suspensió immediata de la milionària subvenció.
ARCA. CAMPANYA PATINETES Y BICIS A RAYA
24 maig 2023