5 de des. 2022

ARCA demana aturar la demolició de Can Mena al Port de Pollença.

L'Ajuntament de Pollença hauria de preservar Can Mena. Demanam suspensió de la llicència de demolició

El paisatge arquitectònic del Port de Pollença va desapareguen i, per tant, la seva bellesa s'esvaeix

ARCA fa més de 10 anys que demana la preservació de les cases d'estiueig del Port de Pollença. També altres establiments emblemàtics de primera línia.

Ara, per desgràcia, hi ha una llicència de demolició que afecta Can Mena i s'ha començat a executar les obres. Però encara s'és a temps d'aturar i rectificar.

Des d'ARCA feim una crida al Consistori de Pollença i al Consell de Mallorca perquè aturin les obres i es procedeixi a una catalogació correcta, com fa tants d'anys que demanam.

El Passeig del Port de Pollença no pot renunciar al seu valor paisatgístic i històric de principis del turisme i de les cases d'estiueig.


L'excusa de no voler assumir un hipotètic risc d'indemnitzacions, no pot ser el motiu per permetre la destrucció continuada del paisatge que fa únic i estimat aquest indret.

No es pot posar preu als nostres valors paisatgístics i ambientals.

Can Mena ha de ser inclòs en el catàleg.

Aquest edifici, sembla que de l'any 1955,és una bona mostra d'allò que dóna entitat al Port de Pollença. La pèrdua seria irreparable.

Ja estava inclòs al Catàleg d'edificis protegits presentat a aprovació inicial. No obstant va ser eliminada la fitxa pels actuals responsables.

També sembla que hi ha un escrit de Patrimoni del Consell Insular que demana la inclusió de diverses cases d'estiueig a la relació de catàleg municipal.

Evitem cap pèrdua més

Des d'ARCA cridam a la reflexió i a la unitat política en defensa del patrimoni col·lectiu més important que és el nostre paisatge, en aquest cas, un paisatge humanitzat que ha aconseguit una integració amable i a escala adequada que no pot continuar essent víctima d'una planificació errònia i inadequada.

ARCA des de l'any 2011 ve demanant a l'Ajuntament de Pollença una protecció eficaç dels habitatges d'estiueig del Port. Ja hi han hagut massa pèrdues d'edificis singulars y hem d'evitar cap pèrdua més. L'instrument principal per evitar-ho és el Catàleg.

Mentrestant, ara, de manera immediata demanam suspendre la llicència de demolició de Can Mena i cap altra tramitació que pogués provocar la desaparició d'altres immobles.

A tal fi, dirigim escrits a les dues administracions responsables: Ajuntament de Pollença i Patrimoni del Consell de Mallorca.