18 de maig 2022

El Dia internacional dels Museus, un bon dia per a reivindicar.

Des d'ARCA volem celebrar el dia dels Museus amb una actitud reivindicativa i constructiva

Els museus són llocs de cultura per gaudir i propagar uns valors de coneixements i sentiments de gran vàlua.


Crear i mantenir museus, sense dubte impliquen inversió i apostar en cultura, sempre dóna els seus fruits.

La mancança de Museus a Palma i a Mallorca són notòries. No tenim un museu de les Arts Decoratives, ni de Fotografia, ni tans d’altres, on les persones col·leccionistes trobin un lloc on poder llegar amb seguretat elements valuosos acumulats durant el trancurs de la seva vida.

ARCA avui vol alçar la veu a favor dels museus, lloar l'esforç dels particulars, també els d'alguns municipis, pocs, i fer una crida a entendre els museus com el bressol de la saviesa i la història. La rendibilitat, també es podria aconseguir si s'aposta clarament per ells.

Volem els Museus i llocs històrics oberts en diumenge i festius

També volem fer una crítica contundent: és intolerable que alguns museus o llocs històrics de relleu i públics estiguin tancats en diumenge. Això passa amb Raixa, amb ses Païsses, amb Pollentia i amb tants d'altres,... També succeeix amb algunes fundacions privades. Ja sabem que el diumenge és el dia amb menys turistes, però la gent de Mallorca, sol ser el dia que tenen lliure i podrien assistir en família. Que s'imiti el que es fa a la resta del món, on els dies festius i diumenges sempre estan oberts.

Netejar les pintades del Museu de Mallorca

Per últim: el Museu de Mallorca mereix una imatge óptima. Demanam la urgent retirada de les pintades vandàliques de la seva façana. I si tornen a pintar, com sabem que succeeix, que es tornin a esborrar. Tan sols la constància netejant ens farà véncer aquesta xacra de les pintades vandàliques. I aconsellam la seva visita i gaudir també de la seva darrera incorporació, el bust d’August.