2 de jul. 2021

ARCA preocupada per l’estat de conservació de l’ermita de Betlem i el seu entorn.

Des d’ARCA ens hem dirigit al Bisbe de Mallorca Sebastià Taltavull per manifestar el nostre interès en col.laborar, dins la mesura de les nostres possibilitats, en el mantenimet de l'ermita de Betlem i el seu entorn. Aquest fet és, pensam, compatible amb qualsevol projecte de reactivació de la vida religiosa al recinte per part de l’Església. El darrer contacte va ser la presentació d’un escrit el passat dia 25 de juny.

Pensam que ARCA pot col.laborar amb les persones que ara cuiden el lloc i pot ajudar de forma activa en el manteniment de l’ermita i del seu entorn evitant, així, un futur deteriorament i declivi. Aquesta tasca sempre estaria coordinada amb el Bisbat de Mallorca i el propietari de l’Ermita de Betlem.

L’ermita sempre ha estat molt estimada per la gent d’Artà i la resta de l'illa. El silenci, la humiltat del lloc, en consonància amb la vida eremítica que allà es donava, a més de l’espectacular entorn natural, el fa un lloc especial a conservar pel futur.

L’estat de deteriorament d’alguns espais del conjunt de s’Ermita, especialment les marjades exteriors, és indiscutible i preocupa a la nostra entitat. Nosaltres voldríem col·laborar a esmenar-ho, en la mesura de les nostres possibilitats. Per sort l’edifici va ser revisat i les seves teulades foren restaurades fa uns anys i no fa patir més que per necessitat de manteniment.

L'objectiu final seria aconseguir garantir un futur digne i consonant amb l'estima de la ciutadania i els valors de l'entorn. Tot compatible amb el manteniment dels usos religiosos i eremítics sí hi hagués la possibilitat de recuperar-los.

  

Creim que la defensa i la cura del Patrimoni és responsabilitat de tothom. I l’estima per aquest lloc únic de Betlem és indiscutible perquè a més, té un entorn natural i un paisatge senyers de la nostra illa. Es tracta de preservar la solitud, el silenci, els valors naturals, els valors culturals i històrics sempre compatibles amb els religiosos del lloc.

A una de les fotografies es veu una marjada en mal estat de conservació.