28 de gen. 2019

ARCA alarmada per l'impacte negatiu del projecte de nova il·luminació de la Catedral de Mallorca.

Provoca un impacte negatiu sobre la façana de l'Almudaina

No contempla la unitat de percepció visual de la Catedral, Almudaina, Museu Episcopal i murada

L'Ajuntamemt de Palma pretén una nova il.luminació per a la Catedral que, a criteri d'ARCA suposaria un impacte negatiu sobre la imatge i el patrimoni per varis motius.

Pretenen instal.lar un nombre important de bàculs de fins 8 metres d'alçada amb focus davant la façana de l'Almudaina. Aquest fet produiria un efecte pantalla distorsionant de l'Almudaina, element patrimonial de primera magnitud.

D'altra banda, la il.luminació únicament considera canviar a llum led  la Catedral, sense considerar el seu entorn patrimonial que inclou l'Almudaina i el Palau Episcopal, a més de la murada. Aquesta intervenció, per tant, implicaria una percepció fragmentada de la façana patrimonial de la ciutat.

ARCA ha demanat una prova, per comprovar o descartar la idoneïtat dels bàculs i s'han negat a fer-la

ARCA considera inacceptable la negativa de l'Ajuntamemnt de realitzar una prova per valorar l'impacte dels bàculs i focus previstos.

Recordaran que ja tenien intenció de possar uns bàculs al mirador de la Seu i, en rrealitzar la prova, varen rebre nombroses crítiques, fet que va ajudar a que canviasin el projecte i els eliminasin.

Semblaria que ara no volen fer la prova per por que passi el mateix, fet bastant probable.

ARCA demana a l'Ajuntament de Palma que aturi el projecte

Demanam que s'aturi el projecte fins no haver aconseguit la idoneïtat del mateix que hauria de reunir, al nostre criteri, les següents característiques:

1-      Considerar la il.luminació del conjunt de la façana patrimonial: Catedral, Almudaina i Palau Episcopal.

2-     Cercar l'excel.lència recorrent als professionals idònis i no a l'oferta que ha fet l'empressa a la que s'ha atorgat la il.luminació de la ciutat. (Molt qüestionable, al nostre criteri per la implantació d'uns fanals sense vidres que no realçen el patrimoni de Ciutat).

3-     Evitar possar elements distorsionants davant la façana de l'Almudaina.

ARCA ha presentat recursos administratius per tal de facilitar la rectificació de les errades passes donades per l'Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca