22 de gen. 2019

Animam assistir a la inauguració de l'exposició de JAM de propostes per a conservar Son Busquets.

ARCA fa tres anys i mig que demana la seva conservació

ARCA convida a assistir a la inaguració de l'exposició sobre les alternatives per a conservar Son Busquets que es celebrarà el proper divendres dia 25 de gener a les 20,30h a l'Escola d'Art i Superior de Disseny de les Illes Balears (C/ Institut Balear, 5. Palma).

L'esmentada exposició mostra totes les propostres presentades al concurs Explotam Son Busquets organitzat per JAM (Joves Arquitectes de Mallorca).

ARCA fa tres anys i mig que lluita per obrir els ulls als resposables municipals de que Son Busquets no és un solar, sino que és una caserna militar amb molts edificis i amb un entramat que s'ha de conservar.

Esperam que sigui un punt d'inflexió i que l'Ajuntamemt de Palma opti per la conservació

Els nous usos i les noves edificacions d'equipaments i habitatges són compatibles amb la protecció d'aquest fragmemt de la nostra història i del nostre Patrimoni. JAM va tenir la sensibilitat i la intel.ligència d'atendre les explicacions d'ARCA i de convocar aquest concurs, pel qual ARCA ha proporcionat tot el material gràfic que figurava a les bases.

Son Busquets és una oportunitat per a la ciutat de Palma. És una de les poques oportunitats que tenen per fer un urbanisme modern, no destructor i integrador.

En tres anys i mig no s'ha volgut atendre el clam d'ARCA. Esperam que el resultat d'aquesta iniciativa i de l'exposició suposi un punt d'inflexió en l'actitud de l'Ajunament de Palma.

Un grup de persones d'ARCA rebrà una menció especial per un relat presentat al concurs


Durant la inauguració de l'exposició es ferà el lliurament dels premis a les propostes guanyadores: sis premis a propostes urbanístiques/arquitectòniques i tres mencions especials, una de les quals per a un grup de persones d'ARCA que presentaren un relat amb el títol : "Tot és possible a Son Busquets". Desitjam que s'alluny el fantasma de la destrucció i que triomfi un nou criteri de conservació i nou urbanisme.