22 d’oct. 2018

Congrés Internacional de Molinologia.

Molí de Can Morey (1947).
El departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca ha organitzat entre els dies 18 i 20 d'octubre l'XI Congrés Internacional de Molinologia.

ARCA ha tengut el plaer de participar en aquest congrés organitzant visites guiades pels acompanyants dels congressites (al centre històric de Palma, castell de Bellver i Sóller).

El passat divendres 19 d'octubre poguerem participar a una visita tècnica als molins de Can Morey (Pla de Sant Jordi, Palma), restaurats pel Consell de Mallorca. Són uns molins moguts per la força del vent i que serveixe per extreure aigua del subsòl. El molí proper a les cases fou construït al 1920 i el que està devora el camí es construí a 1947.

Màquina que s'està restaurant al taller de restauració
de la 
Unitat del Patrimoni Historicoindustrial.
Posteriorment, poguerem visitar i observar com fan feina al taller de restauració de la Unitat del Patrimoni Historicoindustrial del Consell de Mallorca, situat a l'aeròdrom de Son Bonet.

Per finalitzar, anarem fins a la possessió de Son Torrella (Santa Maria del Camí), ons ens varen rebre els folcloristes Càndid i Pau, on ens delaitaren amb una magnífica interpretació de música tradicional mallorquina a la clastra. Poguerem veure de primera mà, els treballs de restauració i recuperació de la tafona que ha dut a terme el Consell de Mallorca.