27 de jul. 2018

ARCA intervé al Ple de l'Ajuntament de Palma per deixar constància de la nostra oposició a la normativa d'Ocupació de Via Pública.

Àngels Fermoselle intervé al Ple de l'Ajuntament de Palma.
L'Ajuntament de Palma ha aprovat la norma d'Ocupacuó de Via Pública. Una notícia dolenta perquè manté el perjudici al paisatge urbà i l'ocupació excessiva:

Una pressa de pèl a la ciutadania.

ARCA ha anat al Ple per deixar constància de la seva oposició.
A continuació copiam el text que hem llegit a la nostra intervenció, a càrrec de la vicepresidenta d'ARCA, Àngels Fermoselle.

Text íntegre de la intervenció:
Avui, per desgràcia per a aquesta ciutat gairebé segur que s'aprovarà la nova normativa d'Ocupacuió de Via Pública que consagra pràcticament les greus errades de l'anterior.

Continuarem tenint mampares, barreres, barreretes, pissarres i rètols i més rètols i pissarres, jardineres i tests, tot per privatitzar l'espai públic i compartimentar-lo.
També tendrem para-sols rectangulars molt grossos, que sumats a les mampares i a les jardineres, aconsegueixen un efecte pantalla igual o pitjot que el d'un tendal.

ARCA vol terrasses, però vol que siguin el més transparent possibles, volem veure la nostra ciutat a través d'elles. No ha hagut manera. Era fàcil. En privat ens deien que eren molt interessant les nostres propostes, ja no diguem quan eren a l'oposicuó, llavors sí que els hi agradaven...

ARCA també volia que els infractotrs, els que no compleixen les normes del PGOU, els que pinten la seva façana d'un color prohibit o planten un aire acondicionat o han fet unes obres il.legals a la façana, no puguin gaudir de la terrassa, ja veurien com ben aviat complirien la normativa i tothom guanyaria. Perquè no atendre les al.legacions d'ARCA en aquest sentit premia als infractors i castiga a la gent de bé que sí compleix la norma.

ARCA volia que als nostres barris singulars i al nostre Centre Històric els comerços fossin diversos i que la façana del seu edifici es pugui contemplar com a una unitat. Però no podrà ser perque no varien una línea de la normativa anterior i  els expositors dels comerços, souvenirs etc poden invadir, com ara, tota la façana. Ja tenim carta de legalitat per dur l'estètica de Magaluf al Centre Històric i als barris singulars.

ARCA volia que els suports de publicitat petits, mitjants i grans que poblen la nostra ciutat es vessin disminuits al màxim. Han canviat els TEMPS, ara la publicitat té vies digitals i personalitzades, no fa falta invadir el paisatge urbà i perjudicar-lo, però no ens han fet cas perquè es veu que aquests detalls, que fan bé o mal una ciutat, no els consideren.

ARCA volia que la ciutat recuperés les parts centrals i majoritàries de les plaçes per estar, passejar, prendre el sol i jugar els infants, però no, aquest govern municipal, igual o pitjor que l'anterior, consagra el robatori de les plaçes pels negocis particulars.  

ARCA considera una pressa de pel  aquesta nova normativa perquè els canvis més que mínims, són ridículs.

- Es prohibiran  els tendals d'aquí 18 mesos
- S'obligarà a retirar  tots els estris el vespre. (ara, la majoria també ho hauria de fer però no es fa complir)
- A dos barris es tendrà mig metre més per passar.
- I es lleven les terrasses petites aferrades a paret, el que diuen microocupacions-
I res més.

Per això tres anys de espera.

Ens han fet perdre hores, dies, setmanes de feina per no escoltar, no entendre i no vetllar per l'interès general?

La nostra decepció és més que profunda. Ratlla la indignació.

Nosaltres, demòcrates convençuts pensàvem que un període d'al.legacions era per a que qui governa mediti sobre les propostes ciutadanes, reflexioni i perquè rectifiqui. Però vostès han passat sobre aquest període per obligació, no han contestat les al.legacions de molts de folis i ben argumentades que hem presentat diversos grups ciutadans i tot, com han reconegut a qualque mitjà perquè atendre al.legacions com les nostres, tot i que saben que són de justícia, obligaria a retardar l'aprovació.

Nosaltres hem esperat tres anys amb l'esperança de  guanyar espai al carrer, i de guanyar paisatge urbà. Avui, a la votació previsible, per desgràcia, repetim, aconseguiran que perdem l'esperança.