4 de des. 2017

ARCA finalitza el programa Agricultura, paisatge i patrimoni visitant Oli es Verger (Esporles)

Grup d'ARCA a Oli es Verger.
ARCA amb la col·laboració de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca del Govern de les Illes Balears va organitzar el passat dissabte 2 de desembre la sisena i darrera visita agrària dins el projecte Agricultura, paisatge i patrimoni.

La idea d’aquest projecte ha estat visitar diferents indrets de producció agrícola-ramadera, perquè els visitants puguin conèixer de primera mà com s’elaboren els productes i com es treballa al camp. Volem donar la visió que el camp de Mallorca encara és viu, on hi ha unes persones que el treballen i gràcies a elles, conservem un paisatge natural que és patrimoni d’aquesta illa i que ha alimentat a tantes generacions durant la nostra història i que encara té la seva importància en l’economia mallorquina.

Dissabte 2 de desembre visitarem Olis es Verger (Esporles), DO Oli de Mallorca que produeix oli d’oliva i vi ecològic. Ambdós productes s’elaboren en petites quantitats, però amb una excel·lent qualitat per una empresa familiar, on al seu capdavant figura Miquel Fullana i els seus fills Rosa i Jaume.
S'Hort des Verger amb la Fita del Ram al fons.

La marca es Verger presenta el distintiu de denominació d’origen (DO) i ha rebut nombrossos premis nacionals i internacionals. Els seus productes a part de ser venuts a Mallorca, són exportats a Alemanya, Suïssa i Aústria.

La propietat s'anomena s'hort des Verger i es troba dins les terres, del que històricament fou la possessió des Verger, una de les més importants d'Esporles, ja documentada al segle XVI.


Un cop finalitzada la visita, ens dirigirem fins a la localitat d'Esporles per a visitar la part de la Villa Vella i observar i apreciar la seva arquitectura tradicional.