20 de des. 2017

ARCA finalitza el programa "Música, turisme i patrimoni".

Una de les aturades fou el Gran Hotel de Palma.
ARCA finalitza el programa "Música, turisme i patrimoni" que ha comptat amb el suport de l'Associació Hotelera de Palma (ASHPAMA) i Colonya-Fundació Guillem Cifre i la col·laboració de la Fundació Turisme Palma 365 (Regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Palma).


La tercera activitat del programa "Música, turisme i patrimoni" començà amb una ruta pel centre històric de Palma, on participaren 30 persones i fou guiada per l'historiador Albert Bouzas.

Interior de Can Cera o Can Desbac.
La ruta començà a la Rambla i continuà fins al Gran Hotel, establiment turístic obert a l'any 1901 i que suposa un referent per a la posterior indústria turística de Mallorca. Posteriorment, aturarem davant el Forn Fondo, antic establiment del segle XVIII i ubicat inicialment a l'interior del carrer de les Caputxines. Seguirem al passeig del Born, on recordarem els autos de fe contra els jueus pràcticats a Mallorca al segle XVII. Seguirem pel carrer dels Paraires, on recordarem que al segle XIV tenia un altre nom. Seguirem fins a l'església de Sant Nicolau, per recordar que hi hagut tres esglésies amb aquest nom, dues a l'emplaçament actual i una altra més antiga a la plaça del Rosari. Seguirem pel carrer Almudaina, per recordar que l'arc d'aquest carrer era la porta d'entrada de la ciutat romana de Palma. 

Moment del concert al pati del Boutique Hotel Can Cera.
Finalment, anarem fins a Can Cera o Can Desbac, actualment convertit en el Boutique Hotel Can Cera, al carrer de Sant Francesc, 8, on poguerem contemplar i admirar les seves sales interiors i on poguerem gaudir al pati d'un concert d'un quartet de corda per part dels alumnes del Conservatori de Música i Dansa de Mallorca.