4 de des. 2017

ARCA celebra la suspensió cautelar de l'acord del Consell de Mallorca sobre sa Feixina

ARCA ja va advertir que prendre una decisió política en contra de la comissió tècnica era un precedent molt perillós en contra del futur del patrimoni de Mallorca.

Està clar que aquesta és tan sols una decisió cautelar i que no entra en el fons de la qüestió perquè es limita a preservar un element com el Monument de sa Feixina de la previsible destrucció a la que l'acord del Consell de Mallorca obria pas.

Aquesta decisió judicial hauria de fer reaccionar als polítics del Consell de Mallorca i rectificar.
Tenen l'oportunitat d'obrir un diàleg democràtic i deixar de tenir una actitud, al nostre criteri, autoritària

El Monument de sa Feixina va ser adaptat a la Llei de Memòria Història per una decisió unànime de l'Ajuntament de Palma amb representants del PSM, PSOE, Verds, EU, UM i PP i l'adaptació va costar 40.000 €. Rompre la unanimitat política ara i pretendre ignorar que el 85% de la ciutadania vol que es mantengui el monument, és anar en contra del sentit comú i de la democràcia real. A més argumentar que és un monument feixista és insultar a totes aquestes persones.


Per desgràcia no tenim molta esperança que el Consell de Mallorca atengui la crida al diàleg d'ARCA i continuarà gastant doblers públis en recursos, tot i que els lletrats de la càmara ja els varen advertir de que la seva decisió no estava amparada totalment per la normativa.