7 d’ag. 2015

ARCA es reuneix amb el regidor de mobilitat, Joan Ferrer

Pere Ventayol, Josa Arola, Joan Ferrer i Àngels Fermoselle.
Una reunió amb moltes propostes i opinions coincidents
Assisteixen Joan Ferrer, regidor de mobilitat i Josa Arola, Directora General de mobilitat. Per part d’ARCA Pere Ventayol, Àngels Fermoselle i Marian Ibars.

La reunió va durar una hora i la conversa va ser fluida i fructífera. Una bona manera de començar.

Aparcaments davant la Seu. ARCA fa molt de temps que plantetja eliminar les places d’aparcament ACIRE del Mirador de la Seu i de la Plaça del Museu Diocesà. També els taxis que esperen a l’esmentada plaça als seus clients mentre visiten la Seu. Proposam una alternativa pels vehicles de residents: que durant el dia no es pugui aparcar i que durant la nit puguin fer-ho al carrer del Palau Reial al lloc reservat pel Parlament. Igualment reservar quatre places a la mateixa ubicació també durant el dia pels taxis que esperen als seus clients. La proposta agrada al regidor que és gran coneixedor dels valors patrimonials i coincideix amb nosaltres en defensar la contemplació del Patrimoni i la seva guarda tant de dia com de nit.

Galeres
Relacionat amb la Seu, també es tractà el tema de les galeres. Des d’ARCA es demana la total supresió de les galeres als voltants de la Seu per les molèsties dels orins dels animals.. El regidor ens explica que aquest tema ja està decidit amb la regidoria de Benestar animal i s’empararà amb l’argument del maltracte animal per fer alguns canvis referents a les galeres (posar punts d’espera pels cavalls a l’ombra, etc) un punt per uns dels clans a Dalt Murada i l’altre devora Aduanes, però seguirà havent dues galeres en espera als voltants de la Seu. Per desgràcia no podem coincidir en aquest tema.

Senyals de trànsit i guals adaptades a Centre Històric.
ARCA fa temps que proposa crear uns senyals de trànsit adaptats en tamany i intensitat de color al Centre Històric. També racionalitzar la quantitat i la necessitat de moltes i evitar la senyalització al trèspol amb ratlles grogues tan distorsionants de l'estètica de l’entorn. Aquesta qüestió de gran importància per l’impacte visual i per efecte negatiu per la qualitat fotogràfica de la ciutat.

Altres temes i un passeig pendent
També parlaremm d'ACIRES, bicis i també de civisme  i quedam d’acord en fer aviat una volta per ciutat per detectar els punts que afecten en negatiu la imatge de la ciutat dins la seva àrea, especialment referent als càrregues i descàrregues.