12 d’ag. 2015

ARCA denúncia una excessiva publicitat a la façana de l'edifici modernista de Can Corbella

Can Corbella, abans.
ARCA com a entitat que vetlla per la conservació i preservació del patrimoni cultural de Mallorca veu amb preocupació la invasió publicitària que pateix la façana de l'edifici anomenat Can Corbella, situat a la confrontació entre el carrer de Sant Domingo i la plaça de Cort.

Can Corbella és considerat un dels edificis modernistes més interessant del centre de Palma
Can Corbella és un dels edificis d'estil modernista més interessants del centre històric de Palma amb una façana ondulada que dóna un caràcter especial a aquesta cruïlla de carrers tan transitada del centre històric i comercial de Ciutat.
Can Corbella és un edifici catalogat per l'Ajuntament de Palma amb grau de protecció B amb un bon estat de conservació, però que es veu alterat per l'excessiva publicitat que hi figura a la seva façana, que destaca per la feina dels seus vitralls i elements d'estil neoàrab.

L'excessiva publicitat malmena la imatge d'aquest bell exemple arquitectònic
Les pantalles publicitàries i l'impressió d'escuts d'un important club futbolístic als oculs, situats al centre dels arcs de ferradura, malmenen la imatge d'aquest gran edifici modernista i referent arquitectònic i cultural de Palma.

Can Corbella, ara. 
ARCA ha enviat un escrit a l'Ajuntament de Palma
ARCA s'ha adreçat a l'Ajuntament de Palma perquè els tècnics municipals avaluin l'impacte visual i estètic de la publicitat excessiva que hi ha actualment a l'edifici de Can Corbella.

També ha demanat que es faci complir la normativa urbanística que afecta als edificis catalogats al centre històric de Palma.