10 de febr. 2015

ARCA presenta les candidatures als Premis Conservació i Destrucció del Patrimoni

Són els premis que la nostra entitat atorga anualment per premiar o castigar les accions a favor o en contra del Patrimoni desenvolupades durant l’any anterior, en aquest cas el 2014.

En el transcurs d’un sopar que es celebrarà demà dimecres dia 11, les persones assistents, socis i simpatitzants, votaran per seleccionar la candidatura guanyadora entre les presentades.

Candidatures Premis Conservació del Patrimoni 2014

- Associació d’Amics del Ferrocarril de les Illes Balears (AAFB): Associació que fa 25 anys que treballa d'una forma entusiasta i rigurosa en la conservació i difusió del patrimoni ferroviari a la nostra terra.

- Centre d'Història i Cultura Militar de Balears: Centre cultural i de documentació històrica que treballa de forma oberta cap a la societat.
Gràcies a la seva dinàmica feina, hem pogut gaudir de molts d'estudis històrics, conferències, exposicions, concerts i moltes altres activitats culturals.

- Els Calderers (Sant Joan): Empresa familiar que va tenir la visió encertada de promoure i difondre aspectes del passat rural de Mallorca. Actualment, és un referent històric i cultural per entendre com era la vida a una possessió mallorquina.

Candidatures Premis Destrucció del Patrimoni 2014

- Intents de destruir Can Bibiloni: Edifici construït a 1928 per l'arquitecte Gaspar Bennazar, una mostra de l’arquitectura industrial a la ciutat de Palma, de les poques que queden, i un referent de l'Eixample, ara en perill degut a la falta de sensibilitat d’entitats, òrgans de decisió i responsables polítics, entre d’altres del Consell de Mallorca.

- La degradació del Fortí d'Illetes: Un element fonamental per entendre i emocionar-nos amb la nostra història. L’Ajuntament de Calvià i el Consell de Mallorca tenen una responsabilitat inqüestionable per obligar a la rehabilitació respectuosa i no cedir a les pressions interessades de caràcter especulatiu que es poden produir amb l’excusa de la degradació que la propietat no ha evitat.

- Ocupació pública terrasses de Palma: La regidoria que dirigeix Irene Sangil ha duit a terme una pèssima gestió de l'ocupació de la via pública al centre històric de Palma. La massiva ocupació i el tipus de tancaments d'espai públic de les terrasses de bars, cafeteries i restaurants, genera malestar entre la ciutadania i moltes vegades vulnera i danya la imatge d'edificis, entorns i monuments històrics.


El sopar per decidir les candidatures es celebrarà al Restaurant Reus, Carrer Cecili Metel 14 a partir de les 21,15h.