6 de febr. 2015

ARCA demana a Cort que retiri la publicitat de les cabines telefòniques del passeig de la Rambla

La Rambla, 26
ARCA com a entitat que vetlla per la conservació i preservació del patrimoni cultural de Mallorca ha pogut tenir coneixement de la instal·lació d'una publicitat a les cabines telefòniques del passeig de la Rambla, davant el numeros 3 i 26.

La Rambla, un passeig catalogat i vulnerat per un element en forma de tanca publicitària

ARCA vol recordar que el passeig de la Rambla es una figura que apareix al “Catàleg de Protecció d'edificis i elements d'interès històric, artístic, arquitectònic i paisatgístic de Palma” amb la clau 04/19.
La Rambla, 3
Segons el punt de Protecció i directrius d'intervenció diu el següent: “Només es permetran intervencions que, mantenint la superficie, dimensions del passeig i dels elements assenyalats, s'adaptin al context urbà. Són elements assenyalats: font, mobiliari urbà (bancs) que només podran ser objecte de conservació, restauració i adecentaments”.

ARCA demana a Cort que sigui rigoròs i faci complir la legislació

ARCA considera que la publicitat que s'ha instal·lat a les cabines telefòniques del passeig de la Rambla no és més que una tanca publicitària que vulnera i fa malbé la imatge d'aquest històric i simbòlic passeig del centre històric de Palma.
Per aquest motiu, ens hem adreçat a l'Ajuntament de Palma per demanar la retirada de la publicitat instal·lada a les cabines telefòniques del passeig de la Rambla, davant els números 3 i 26.